Gaziantep Ticaret Odası (GTO), 2015 ekonomisini, dünyayı şekillendiren yeni gelişmeler çerçevesinde değerlendirmek amacıyla ekonomi sohbetleri düzenliyor.
GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, alanında uzman ekonomistlerin katılacağı etkinliğin 13 Mart 2015 Cuma günü saat 15.00’da GTO toplantı salonunda gerçekleştirileceğini belirtti. “GTO Ekonomi Sohbetleri”ne ilgilileri davet eden Göçer, şu bilgileri verdi:
“Bilindiği gibi son dönemlerde küresel ekonomide önemli gelişmeler yaşanıyor. İş dünyası üretim ve yatırım kararı alırken küresel gelişmelerin ulusal ekonomiye yansımalarının yanında iç dinamiklerdeki gelişmeleri de dikkate almak zorunda. Dolardaki hareketlilik, Merkez Bankasının faiz indirimi, enflasyonun seyri, Irak ve Suriye’de devam eden kriz, genel seçimlerin ekonomiye yansımaları, GAP Eylem Planı’nın bölge ekonomisine katkıları gibi birçok soru var kafalarda. Dolayısıyla tüm bu sorulara ve daha fazlasına yanıt bulmak amacıyla “2015’te Küresel Ekonomi ve Türkiye Ekonomisinin Geleceği” başlığında düzenlediğimiz Ekonomi Sohbetlerinde konuyu uzmanları ile masaya yatıracağız. Ekonomist Şevin Ekinci yönetimindeki sohbet toplantımıza Prof.Dr.Taner Berksoy, Ekonomi ve Dış Araştırmalar Merkezi (EDAM) Başkanı Sinan Ülgen ve GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık’ın konuşmacı olarak katılacak.”
Toplantının herkese açık olduğunu belirten Göçer, programın Gaziantep için verimli olacağına inandığını sözlerine ekledi.