Türk Hava Yolları, İstanbul-San Francisco seferlerine başladı. TC-JJU tescilli Boeing 777-300ER tipi uçak özel bir tasarımla sefere çıkarken, THY’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı da ilk uçuşa katıldı.
Türk Hava Yolları, ABD’deki yeni uçuş noktasına özel bir tasarım uygulanan uçakla gitti. TC-JJU tescilli Boeing 777-300ER tipi yolcu uçağı üç gün önceden hangara çekildi. Tasarlanan özel desenler ve yazılar stiker olarak gövdeye yapıştırıldı. Türk Hava Yolları’nın TK 79 sefer sayılı, ilk İstanbul-San Francisco uçuşuna, THY’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı da katıldı.
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, San Francisco’nun Amerika’nın teknoloji ve arge üssü oldğunu ifade ederek, “San Francisco’ya gidiyoruz. Yeni hattımızı açıyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum. Amerika’daki yeni noktamız hayırlı olsun. Amerika hattında büyümeyi düşündüğümüzü biliyorsunuz. Bu direk uçuşumuz bizim için önemli. San Francisco, Kaliforniya’daki ikinci şehrimiz olacak. Uçtuğumuz 2. Nokta ocak. Silikon vadisinin de bulunduğu son derece önemli bir yer olduğun biliyorsunuz. Amerika’nı teknoloji ve arge üssü olduğunu biliyorsunuz. Teknoloji devlerinin merkezi olduğunu biliyorsunuz. Hayırlı uğurlu olsun. Her açılan yeni nokta beni memnun eder, her gidilen yer THY’nin ve Türk bayrağının götürüldüğü yer bizi mutlu eder” dedi.