Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'a gezmeye gelen görme engelli 2 arkadaş, 226 metre yüksekliğindeki Afyonkarahisar Kalesi'ne kol kola çıktı. Tamamı merdivenlerden oluşan yolu bastonlarla çıkan 2 arkadaş, zirvede çay keyfi yaptı.
Denizli Görme Engelliler Okulu'nda öğretmenlik yapan 31 yaşındaki Yalçın Yetişek, kendisi gibi görme engelli 30 yaşındaki Serkan Çerçi ile arkadaşlarını ziyaret için Afyonkarahisar'a geldi. Afyonkarahisar Kalesi'ni ziyaret etmeden kentten ayrılmak istemeyen yüzde 100 görme engelli 2 arkadaş, sorarak geldikleri kale eteğinden, volkanik özellikli 226 metre yüksekliğindeki doğal yükseltili bir kaya kütlesi üzerine kurulu Afyonkarahisar Kalesi'ne çıkmaya başladı.
Yanlarında refakatçi olmadan merdivenlerden kalenin bulunduğu noktaya çıkmaya başlayan ikili, çevredekilerin tehlikeli olduğunu söylemesine aldırmadan yola devam etti. Bastonlarının yardımıyla tamamı merdivenlerden oluşan yolu 32 dakika içerisinde çıkan Yetişek ve Çerçi, zirveye ulaştıklarında ise çay keyfi yaptı. Çevredekilerin yardımıyla hatıra fotoğrafı çektiren ikili, bir süre sonra aynı şekilde aşağı indi.
Afyonkarahisar Kalesi ile ilgili çok şey duyduğunu söyleyen Yalçın Yetişek, "Afyon Kalesi'nin doğal bir şekilde oluştuğunu, hiçbir insan eli değmediğini duyduk. Tavsiye üzerine geldik, çıktık. Böylelikle azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını göstermiş olduk" dedi. Çıkarken çok zorlanmadıklarını, ancak inişin çok zor olduğunu kaydeden Serkan Çerçi ise heyecanlı bir ziyaret yaptıklarını anlattı.

FOTOĞRAFLI