İzmir’in Torbalı ilçesinde, ilköğretim öğrencilerine İstiklal Marşı’nı daha çok sevdirmek amacıyla Torbalı Belediyesi tarafından bando eşliğinde gerçekleşen bayrak töreni, gelen yoğun talep üzerine İzmir’in diğer ilçelerinde de yapılacak.
Torbalı ilçesinde, İstiklal Marşı’nı ilköğretim öğrencilerine sevdirmek amacıyla Torbalı Belediyesi bando takımı tarafından kentte yapılan bayrak törenleri, yoğun talep üzerine İzmir’in diğer ilçelerinde de gerçekleştirilecek. İlçe halkı tarafından ve özellikle okullardaki öğrenciler tarafından çok sevilen uygulama her Cuma farklı bir okulda devam ederken, Torbalı Belediye Bandosu’nun ünü diğer ilçeleri de sardı. Bando takımı, yarın Karabağlar ilçesinde, diğer hafta ise Selçuk ilçesinde öğrencilerle buluşacak.
Sadece marşlarla kalmayıp, çeşitli müziklere de yer vererek öğrencileri eğlendiren Belediye Bandosu ’Hayat Bayram Olsa’ gibi hareketli şarkıların yanı sıra ’İzmir Marşı’, ’Onuncu Yıl Marşı’ gibi önemli marşları seslendirerek öğrencilere keyfili dakikalar yaşatıyor.
"EN ÜCRA KÖYE BİLE GİDİLECEK"
Uygulamanın oldukça beğenildiğini ifade eden Torbalı Belediye Bando Şefi Aytekin Özen, "Her Cuma günü farklı bir okulda marşımızı okumaya devam edeceğiz. Sadece ilçe merkezinde değil eğitim öğretimin devam ettiği en ücra köye bile bando olarak gideceğiz diyorduk. Ama şimdi farklı ilçelerden de talep alıyoruz. Sanırım uygulamamız çok beğenildi. Bu programlarda öğrencilerin yanı sıra halkta bize katılıyor. Cuma günleri biz de öğrencilerimizle beraber büyük coşku yaşıyoruz" dedi.