ÇANAKKALE'nin Çan İlçesi'nde, faaliyet gösteren Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. bünyesinde yeni granit fabrikasının temeli Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katıldığı törenle atıldı.
Temel atma törenine Bakan İsmet Yılmaz'ın yanı sıra Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Çan Belediye Başkanı AK Partili Abdurrahman Kuzu, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay ile çok sayıda davetli katıldı. Yeni tesisin temeline ilk harcı Bakan İsmet Yılmaz koydu. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yeni tesisin hizmete girmesiyle birlikte Kale Grubu'nun ürettiği seramiklerin daha rekabetçi olacağını belirterek, "Bu tesis sayesinde hem enerji tasarrufu yapacak hem de daha kaliteli ürünler üretecek. Katma değer ile Çan'ın yarını bugünden daha iyi olacak" dedi.
Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise, Kale Grubu olarak doğdukları topraklara bugüne kadar 1,5 milyar dolar yatırım yaptıklarına dikkat çekerek, "Çan, bizim yatırıma başladığımızda bin nüfuslu küçük bir yerleşim yeriydi. Bugün 50 bin nüfuslu, eğitim yönünden Türkiye'de dereceye giren gençleri ile birçok konuda çekim merkezi oldu. Geride kalan 58 yılda Kale Grubu'ndan emekli olanların sayısı 30 bini aştı. Sadece son 5 yılda bu topraklara yaptığımız yatırım 360 milyon lira oldu. Bugün bu temel atma merasiminin bizim için apayrı bir önemi var. Allah nasip ederse geçmişin sağlam temelleri üzerine inşa edilen geleceği bugün hep beraber kurmak için buradayız. Üstelik bunu bu ülkenin tekrar vatan toprağı haline geldiği istiklalimizin yeşerdiği Çanakkale Savaşlarının 100'üncü yılında yapmak bizde ayrı bir duygu ve heyecan veriyor" diye konuştu.
Gelecek 5 yılda 420 milyon liralık yatırım yapmayı hedeflediklerini de söyleyen Okyay, sadece bu yıla değil, daha uzun vadeye odaklanmış durumda olduklarını söyledi. 2019 yılında net satışlarını 3 milyar lira düzeyine çıkarma hedefleri olduğunu da söyleyen Okyay, "Türkiye'nin bugün her alanda yeniden Çanakkale ruhuna ihtiyacı var. Türkiye'nin yeni bir sıçramaya ihtiyacı var. Bunun için ekonomik gelişmişlik, sosyal gelişmişlik, insani gelişmişlik, sürdürülebilirlik ve yönetişim unsurlarının aynı zamanda ve birbirleriyle uyumlu olarak gelişmesi şart" dedi.
FOTOĞRAF