Fenerbahçe Spor Kulübü Eski Yöneticilerinden Hulusi Belgü, yazılı bir açıklama yaparak yaklaşan Fenerbahçe Kongresi öncesinde Başkan Aziz Yıldırım'ı eleştirerek; "Geçen seçimlerde, benzeri bir davete icabet ederek adaylığımı açıklamam ve seçim gününe bir gün kala, sözünü tutmaktan vazgeçmesi sebebiyle samimiyetine inanmadığımı söylemek isterim. Kendisinin her seçimde hiçbir adayı karşısında görmek istemediğini düşünüyorum^" şeklinde konuştu.

Belgü'nün açıklaması şöyle:

"Sayın Aziz Yıldırım'ın Yüksek Divan Kurulu toplantısında kendisinin bir kez daha başkan adayı olacağını açıklaması ve önümüzdeki Mayıs ayındaki seçimlerde başkan adaylarını göreve çağırması sebebiyle bir açıklama yapma ihtiyacı duyuyorum.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım'ın Yüksek Divan Kurulu toplantısında kendisinin bir kez daha başkan adayı olacağını açıklaması ve önümüzdeki Mayıs ayındaki seçimlerde başkan adaylarını göreve çağırması sebebiyle bir açıklama yapma ihtiyacı duyuyorum. Geçen seçimlerde, benzeri bir davete icabet ederek adaylığımı açıklamam ve seçim gününe bir gün kala, sözünü tutmaktan vazgeçmesi sebebiyle samimiyetine inanmadığımı söylemek isterim. Kendisinin her seçimde hiçbir adayı karşısında görmek istemediğini düşünüyorum.

"FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ, FENERBAHÇE BANKASI, FENERLAND VE YILLAR İÇERİSİNDE SÖYLENMİŞ AMA HAYATA GEÇMEMİŞ BİR ÇOK VAADİN AÇIKLAMALARINI DUYMAK, BU KRİTİK SÜREÇTE TÜM FENERBAHÇELİLERİN HAKKIDIR"

Adayların Fenerbahçe'mizin sorunlarına ve özellikle de mali tıkanıklıklarına yönelik, çağdaş, inandırıcı, yaratıcı ve uygulanabilir projeler üretmesi gerekliliğine dair sözlerine ise, sonuna kadar katılıyorum. Bu konuyla ilgili söylemek istediğim şey, bu hazırlığı, aday olacak herkes gibi ve hatta belki de en çok Aziz Yıldırım'ın yapma gerekliliğidir. Üstelik yakın geçmiş seçim vaadlerinin titiz takipçileri olmamız gerekliliğine inanıyorum. Çünkü Fenerbahçe Üniversitesi, Fenerbahçe Bankası, Fenerland ve yıllar içerisinde söylenmiş ama hayata geçmemiş bir çok vaadin açıklamalarını duymak, bu kritik süreçte tüm Fenerbahçelilerin hakkıdır.

Bununla da yetinemeyiz. Önümüzdeki dönemde hayatımıza girecek olan UEFA mali kriterlerinin kulübümüzü nasıl etkileyeceğini, bu yaptırımlara karşı nasıl bir strateji geliştirdiğini, yeni ve sürdürülebilir kaynakları nasıl bulacağını, daralan sponsor hacmini yeniden genişletebilmek için neler yapacağını hepimize anlatmasını bekliyoruz.

Bu seçimlerde hiç kimse aday olmayabilir, kendisi bu seçimlere tek aday olarak katılabilir. Ben dahil tüm Fenerbahçeliler o'na oy vermeye ve tarih yazacak rekor bir oy oranı ile başkan seçilmesine var gücümüzle çalışabiliriz. Yeter ki Fenerbahçe'mizin geleceğini nasıl yöneteceği konusunda, demogojiden uzak, hayalet düşmanlar yaratmadan, güncel sorunlarımızı ört bas etmeden, milli duygularımızı manupüle etmeden, profesyonel bir lisan, bilgi ve dürüstlükle bize anlatsın."