Muğla Valiliği’nin talimatıyla Fethiye girişine dikilen ’Fethiye İli, Hoş geldiniz. Nüfus: 340082 Rakım: 1’ yazılı pankart gece yarısı söküldü.
Fethiye Belediyesi öncülüğünde, ilçedeki tüm Sivil Toplum Örgütü’nün destekleriyle oluşturulan ‘Fethiye İl Olsun Hareketi’ tarafından Fethiye ilçesinin şehir girişlerine, ‘Fethiye İli, Hoş geldiniz. Nüfus: 340082 Rakım: 1’ tabelaları koyulmuştu. Bu tabelayı gören vatandaşlar tabela önünde bol bol fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaşmaya başlayınca ve gazetelerin haber yapması üzerine Muğla Valiliği harekete geçti. Muğla Valiliğinin talimatıyla AYDEM ve bazı kamu kurumlarının görevlileri tarafından gece yarısı bu tabelalar söktürüldü. Tabelalarının söktürüldüğünü öğrenen vatandaşlar “Onlar söktürsün, biz yine asmaya devam ederiz” diye konuştular.
Fethiye’nin il olması amacıyla Fethiye Belediyesi önderliğinde 38 STK’nın destekleriyle oluşturulan Fethiye il Olsun Hareketi, Fethiye ve çevresindeki komşu ilçelerde imza kampanyası başlatmıştı. Fethiye’ye bağlanmak isteyen Ortaca, Dalaman, Seydikemer ve Kaş ilçelerinde yaşayan vatandaşların da yoğun desteğiyle devam eden ve bölge hareketine dönüşen imza kampanyasının, kısa bir süre içerisinde resmi olmayan rakamlara göre 110 bin kişiye ulaştığı öğrenilmişti.
İmza kampanyası yanı sıra Fethiye’nin il olması için başlatılan kampanyaya vatandaşlarda kendi araçlarının arkasına 82 F 2015 yazılı etiketler yapıştırarak destek vermeye devam ediyor. Özellikle Fethiye ve çevre ilçelerdeki ticari araç şoförlerinin büyük destek verdiği kampanya her gün daha da büyümeye devam ediyor.
Son olarak Fethiye İl Olsun Hareketi tarafından Fethiye’nin şehir girişlerine, ‘Fethiye İli, Hoşgeldiniz” ve ‘Fethiye ili, Güle Güle’ yazılı tabelalar asılmıştı. Asılan bu tabelalarda Fethiye ilinin nüfusu, Ortaca, Dalaman, Seydikemer ve Kaş ilçelerinin nüfuslarının toplamına denk gelen 340 bin 82 olarak yazıldı. Nüfusun son iki rakamından oluşan ‘82’ sayısıyla da mesaj veren Fethiye İl Olsun Hareketi, 82. plakayı alma isteğinin vurgulandığı belirtildi. Tabelayı gören vatandaşlar, Fethiye’nin il olmasını çok istediklerini belirterek, tabelayı görünce şaşkınlıklarını dile getirmişlerdi.
“BU SEMBOLİK BİRŞEYDİ”
Fethiye Kent Konseyi Başkanı ve Fethiye İl Olsun Hareketi temsilcisi Mustafa Şıkman, Fethiye Belediyesi’nin başlattığı harekete sonuna kadar destek vermeye devam edeceklerini söyleyerek “bu il tabelası sembolik bir şeydi. Ciddiye alıpta üzerine gitmeye gerek yoktu. Fethiye giriş ve çıkışlarına tabela kondu diye indirilmesini anlamsız buluyorum. Bu tabelaları indirmeye ve gerginlik yaratmaya hiç gerek yoktu. İl olmak halkın bir isteği. Şuana kadar 110 Bin imza toplandı. Hala imza kampanyası devam ediyor. İl olma hareketinin temsilcileri il olma ile ilgili tüm platformları sürdürmeye devam edecek. İl tabelaları yine asılır” dedi.