Kenya'da seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından  başlayan protesto gösterilerinde 24 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. 

Kenya İnsan Hakları Komisyonundan yapılan açıklamada, ülke genelindeki  birçok eyalette düzenlenen protesto gösterilerinde polisin ateş açması sonucu 24  kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Ölenlerin 17'sinin başkent Nairobi'deki  gösterilerde hayatlarını kaybettikleri ifade edildi.

Basına yansıyan haberlerde de yolları barikatlarla kapatarak ateş  yakan ve çevredeki dükkanlara zarar veren protestocularla, polis arasında zaman  zaman çatışmalar çıktığı ve polisin protestocuların üzerine ateş açtığı  aktarıldı.

Muhalefet partilerinin oluşturduğu Ulusal Süper İttifakı Partisinden  (NASA) yapılan açıklamada ise Kenya polisinin, aralarında çocukların da bulunduğu  100 protestocuyu öldürdüğü iddia edildi.

Hükümet yetkilileri ise polisin şiddet kullandığına dair haberlerin  gerçeği yansıtmadığını savundu.

Kenya İçişleri Bakan Vekili Fred Matiang, polisin gösterileri  bastırmak için aşırı güç kullandığına dair haberleri reddederek, polisin gerçek  mermi kullanmadığını, hükümetin vatandaşlarının can ve mallarını korumakla  yükümlü olduğunu ifade etti.

Matiang, 'yayılan yanlış ve kışkırtıcı mesajlar'a karşı hükümetin  yasalar çerçevesinde harekete geçmekte tereddüt etmeyeceğini belirtti.

Kenya Bağımsız Seçim ve Sınırlar Komisyonunun, 8 Ağustos'ta yapılan  seçimleri mevcut Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta'nın kazandığını açıklamasının  ardından muhalefet partileri, seçim sonuçlarını boykot edeceklerini açıklamıştı.  Daha sonra da ülke genelinde protesto eylemleri başlamıştı.

Kenya'da 2007'de yapılan seçimler sonrası farklı etnik kökenlere  mensup adayların sonuçları protesto etmesiyle başlayan olaylarda binden fazla  kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yerlerinden olmuştu.