AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, ölümün tarafı olmayacağı gibi ideolojisinin de olamayacağını söyledi.
İl Başkanı Fikret Yeni, son günlerde yaşanan acı olaylar üzerinden kaos ortamı oluşturmaya çalışanlara sosyal medya hesabından cevap verdi. Çıkan olaylarda hayatını kaybeden Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Çakıroğlu’nun acısını da yüreklerinde hissettiklerini belirten Yeni, “Fırat kardeşimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.
Bu yaşanan acı olayları suistimal edip, kaos ortamı oluşturmaya çalışıldığını belirten Başkan Fikret Yeni, sosyal medyadaki hesabından şunları paylaştı:
“Toplum mühendisleri ve taşeron müteahhitler her zaman olduğu gibi inşaat alanında çalışmaya devam ediyorlar. Ülke olarak ne zaman iki yakamız bir araya gelse, bütün dengeleri altüst etmeye ayarlı kaosların ortasında buluyoruz. Fırat kardeşimizin hayatını kaybetmesini siyasi malzeme yapmak isteyenler, üniversitelerde karşıt görüşleri sokağa çekme modundalar. Ölümün tarafı olmayacağı gibi ideolojisi de olmaz. Bu kaos şakşakçılarının kendilerine saygısı olmadığını biliyoruz. Hiç olmazsa Fırat kardeşimizin naaşına ve ailesine saygınız olsun. Hiç bir zaman kendi halimize bırakılmıyor, eli sopalı birilerinin her fırsatta toplumu dizayn etme girişimleri ile karşılaşıyoruz.”
Toplum mühendislerinin belirli periyotlarla ülkeye format atmaya çalıştığını da kaydeden Yeni, şöyle devam etti:
“Kendisini toplum mühendisi zannedenlerin 2002’den önce işleri prim yapsa da 2002’den sonra bu mesleğin artık Türkiye’de denkliği yok. Toplumumuz, artık istediğiniz şekli verebileceğiniz bir koyun sürüsü değil. Hiç mi akıl edemiyor bunlar? Bütün girişimlerin başarısızlıkla sonuçlanması tesadüf olabilir mi? Güdülmeye muhtaç toplum olmayınca, kendisini kurtarıcı diye pazarlayan kaos severlerin, anlamı da gereği de kalmıyor. Başarısız projelerin faturası hep sizlere çıkıyor. Hep enkazın altında siz kalıyorsunuz. Ama uslanmıyorsunuz. Unutmayın 12 Mart ve 12 Eylül’ün vitrine yerleştirmeye çalıştığı alternatifler saman alevi bile olamadı bu ülkede. Bin yıl süreceğini hayal ettiğiniz 28 Şubat’ın sivil uzantıları artık birer siyasi mevta. Varlık sebebiniz olan kaos artık iş yapmıyor. Sizin elinize sunulan dar elbiseyi topluma dayattığınızda istikametiniz, vesayet taşeronları mezarlığıdır. Şubat soğuğu artık bu ülkenin evlatlarını değil, sizi üşütecek.”