Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, tarafından düzenlenen "Garipçe" adlı Türk Halk Müziği konseri, Milli Eğitim Konferans salonunda düzenlendi.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün açtığı Türk Halk Müziği kursunda eğitim gören kursiyerlerin düzenlediği Türk Halk Müziği konserinde 9 yöreye ait 19 eser seslendirildi.
Gecede konuşan Başkan Fevzi Demirkol, "Biz Haliliye Belediyesi olarak 50 sene önce şehrimizde, memleketimizde ne varsa onu hatırlatacağız, yaşatacağız, yaşayamayacağımızı da kayıt altına alacağız" dedi.
Demirkol, " Başta şefimiz Sedat Volkan’ın şahsında hepsine teşekkür ediyorum. Bize, Türkiye’yi dolaştırdılar. Anadolu’yu dolaştık ve şu sonucu bir defa daha teyit ettik; Urfa, Anadolu’nun özüdür, Haliliye’de Urfa’nın özüdür. Biz Haliliye Belediyesi olarak 50 sene önce şehrimizde, memleketimizde ne varsa onu hatırlatacağız. Yaşatacağız, yaşayamayacağımızı da kayıt altına alacağız ama 50 sene sonrasındaki Haliliye’nin fiziki ve teknik şartlarını hazırlayacağız. Onun için ’Gelenekten geleceğe’ dedik. Geleneğimizi muhafaza edeceğiz. Geleceğimizi inşa edeceğiz" şeklinde konuştu.
Demirkol’un konuşmasının ardından protokolün Şef Sedat Volkan’a ve ses sanatçılarına karanfil taktim etmesinin ardından program sona erdi.