Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa bir süre önce kurulan Türk Müziği Konservatuvarı’na (MBTMK) öğrenci alımı için yetenek sınavı düzenlenecek.
Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal-kültürel ve sanatsal etkinlikleri devam ediyor. Daha önce MABESEM kapsamında düzenlenen enstrüman ve şan kursları ile saz ve söz sanatçılarının yetişmesine verilen katkılar, şimdi konservatuvara dönüştürülüyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Sanat Etkinlikleri Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan MBTMK hazırlık çalışmaları tamamlanarak, öğrenci alımı aşamasına getirildi. MBTMK’da başlangıçta Türk Halk ve Türk Sanat Müziği dallarında, akabinde de tasavvuf ve batı müziği dallarında eğitim verilecek. 2 yıllık eğitimler sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar verilecek. MBTMK atölyesine Malatyalı ünlü müzisyen Fahri Kayahan’ın adı verildi.
BAŞVURULAR, 20-31 MART’TA
Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Konservatuvarı yetenek sınavına başvurular, Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde 20-31 Mart 2016 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği alanlarında başvuru yapabilecek. En az lise ve dengi okul mezunu adayların müracaat edebileceği sınav sonucunda 10 kişi Türk Halk Müziği, 10 kişi de Türk Sanat Müziği alanında olmak üzere toplam 20 asil 5 de yedek öğrenci belirlenecek. Yetenek sınavı 8 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. 2 yıllık eğitimin verileceği konservatuvarın giriş sınavına lise diploması, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ile nüfus kayıt örneği belgeleriyle başvuru yapılabilecek.