Darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi alnından vurarak öldürdükten sonra şehit edilen Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı’nın emir astsubayı Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in baba evine vatandaşlar taziyelerini iletmek için akın ediyor.
Niğde’nin Bor ilçesi Çukurkuyu kasabasında bulunan evinde şehidin babası Hasan Hüseyin Halisdemir, abisi Doğan Halisdemir ve diğer kardeşleri taziyeleri kabul ediyor.

"BİZİM KAHRAMANIMIZ DEĞİL TÜRKİYE’NİN KAHRAMANI"
Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in ağabeyi Doğan Halisdemir, "Kardeşim elinden geleni yapmış. Darbeyi engellemiş. Bu bizim kahramanımız değil. Çukurkuyu’nun kahramanı Niğde’nin kahramanı aynı zamanda Türkiye’nin kahramanı. Devletimize, milletimize kim zeval veriyorsa böyle kahramanların çıkmasını istiyoruz. Çok gururluyum çok büyük onurluyum" dedi.

Şehidin yakın arkadaşı Bilal Tuğrul ise, "En son bayramda görüştük. Sarıldık. Öpüştük, karşılaştık. İyi dileklerimizi bulunduk ve ayrıldık. Ömer Türkiye’nin yetiştirdiği önemli değerlerden bir tanesidir. Çünkü görev yaptığı yer itibariyle Ömer’in yaptığı kahramanlıkları biz sürekli görüştüğümüz için her türlü şeyi de biliyoruz. En son hain darbe planlarında da Ömer’in bu büyük özverisi ve gayretiyle ülke büyük bir darbenin eşiğinden döndü ve o hainlere gereken dersi Ömer verdi. Biz gururluyuz, biz mutluyuz ama yüreğimiz yanıyor. Ömer’imiz gitti. Öbür taraftan da bütün Türkiye kurtardı, Ömer’i saygı ve minnetle anıyor, bizler de Ömer’le gurur duyuyoruz" diye konuştu.



İHA