Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde bir grubun toplanarak terör örgütü lehine sloganlar atması üzerine büyükelçilik önüne gelen gurbetçiler, PKK yandaşı grubu protesto etti.
Kuzey Irak’ta PKK hedeflerine yönelik hava saldırısını protesto eden yaklaşık 150 kişilik bir grup, öğle saatlerinde İsveç’in başkenti Stockholm’de ki Türk Büyükelçiliği’nin önüne geldi. Terör örgütü PKK lehine sloganlar atan grup, pankartlar açtı. Gösterinin haberini alan ve Stockholm’de yaşayan gurbetçilerden oluşan yaklaşık kalabalık bir grup da büyükelçilik önünde toplandı. Türk bayrakları taşıyan bu grup, büyükelçilik önündeki kaldırım boyunca sıralanarak, “PKK, IŞİD ortaktır”, “Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir” şeklinde slogan attı.
Polisin geniş güvenlik önlemleri dikkat çekerken, iki grubunda birbirine yaklaşması engellendi. Yaklaşık iki saat süren gösteri sonrası büyükelçiliğin yakınına atılan iki ses bombası yüzünden iki PKK yandaşı gözaltına alındı. Polis iki kişinin de arandığını belirtirken, Türk göstericilerden de protestolarını barış içinde gerçekleştirdikleri için teşekkür etti.