Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - VAN Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, tutuklanan Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçiye destek amacıyla Hakkari Belediyesi'ni ziyaret etti.
Van Büyükşehir Belediye Eş Başkaları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, Hakkari Belediyesi'ne giderek Belediye Başkan Vekili Saniye Özkan ile görüştü. Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'den dolayı geçmiş olsun dileklerini ileten Kaya ile Çoban, tutuklama kararlarına tepki gösterdi. Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, dayanışma içinde olduklarını göstermek amacıyla Hakkari'ye geldiklerini söyledi. Eş Başkan Çoban, şöyle dedi:
"Türkiye'nin demokrasisine, barışına, Türkiye'nin geleceğine bir katkı olacaksa ve mevcut iktidarı tatmin edecekse hepimizi tutuklasınlar. Ama bunun bir katkı olmadığını belirterek, 'Demokratik siyaset alanını tarif edilenin üstünde anti demokratik sistemine rağmen seçimle gelsinler' dediler. Şimdi seçimle gelen insanlarımız iş başında. Engellenen, kelepçe vurulan halkımızın iradesidir. Halkımızın iradesinin kollarına kelepçe vurmak, cezaevlerine konmak halkımıza vurulmuş bir kelepçedir. Bir an önce eski yöntemlerinizden vazgeçin. Çünkü eski yöntemleriniz ne Kürt halkını yıldırdı, ne de Türkiye demokrasisine bir katkı sundu. Bu açıdan bir an önce tutuklu bütün arkadaşlarımızın bırakılmasını talep ediyoruz."

FOTOĞRAFLI