Bursaspor’un başarılı savunma oyuncusu Renato Civelli, ligdeki ilk devreyi hak etmedikleri yerde bitirdiklerini söyledi.
Antalya kampında değerlendirmelerde Arjantinli savunma oyuncusu Renato Civelli, kampın çok iyi geçtiğini ancak ilk yarıyı hak ettikleri yerde bitirmediklerini vurguladı. Renato Civelli sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sezonun geri kalanında ihtiyacımız olan antrenmanları şuanda yapıyoruz. Sezonun geri kalanında iyi olabilmek için bu kampı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu tarz kamplarda oynanan hazırlık maçları bir takımın ritmini yakalayabilmesi için çok önemlidir. Kampta maç yapabilmek adına tek seçeneğinizdir. Bu tür maçlarda alınan sonuç çok önemli değildir. Önemli olan sizin takım içerisinde işlevselliğinizi sahaya iyi yansıtıp yansıtamadığınızdır. Ben de maçı belli bölümlerinde istediğimiz oyunu işlevselliğimizi sahaya yansıttığımızı düşünüyorum."
“FENA BİR İLK YARI GEÇİRMEDİK”
Fena bir ilk yarı geçirmediklerini söyleyen Arjantinli defans oyuncusu, “Beşincilik bizim hak ettiğimiz bir yer değil. Eğer sıralamada üstümüzde olan takımlarla oynadığımız müsabakalardaki puan kayıplarına bakarsak, çok basit hatalardan puan kaybettiğimizi görebiliriz. Fakat diğer müsabakalara bakacak olursak bu da takım olarak geliştiğimizin, hatalardan ders çıkardığımızın göstergesidir. Ben eminim ki o hatalar olmasaydı liderle olan puan farkımız olmazdı ve şuan hak ettiğimiz yerde olurduk” şeklinde konuştu.
Bugüne kadar deplasmanda oynadıkları hiçbir maçın kolay olmadığını dile getiren Civelli, “Biz topla oynamayı çok seven bir takımız. Topla iyi oynayan oyuncularımız var. Özellikle deplasmanda, evimizde oynadığımız kadar rahat oynamamıza izin vermiyor rakipler. Deplasmanda oynadığımız her maç gibi zor bir karşılaşma olacak. Eminim ki çok fazla mücadele, ikili mücadele ve kıran kırana bir mücadele olacak. Ama kesinlikle puan ya da puanlar alacağımızdan umutluyum” ifadelerini kullandı.
"ESKİ TAKIMIMLA BİRARAYA GELMEKTEN MUTLUYUM"
Eski takımı River Plate ile aynı otelde kalan Bursaspor’un oyuncusu Renato Civelli, “Eski takımımla karşılaşmak benim için çok güzel oldu. Eskiden beraber oynadığım arkadaşlarımı gördüm. Hatta şuan River Plate’de görev yapan kaleci antrenörü benim eski takım arkadaşımdı, uzun süredir kendisini görmüyordum. Çok güzel şekilde vakit geçirdik. Buradaki turnuvada gayet başarılı bir performans gösterdiler. Ben de bir River Plate taraftarı olduğum için onlarla gurur duydum” dedi.
Civelli, takımda çok kaliteli genç oyuncular olduğunu ifade ederek, "Her biri kendi oynadığı mevkilerin iyi özelliklerini taşıyorlar. Türkiye’de gördüğüm bir sıkıntı var hatta gençken benim bile bazen düşündüğüm bir sıkıntı. Ben oldum diyen bir oyuncu hangi yaşta olursa olsun futbol hayatı mutlaka bitecektir. Bu yaşa gelmiş tecrübeli bir oyuncu olarak bunu şimdi daha net görebiliyorum. Futbolda yerinde durmak diye bir şey yok. Ya geri gidiyorsunuz ya da ileriye gidiyorsunuz. Dolayısıyla bu oyuncuların ileriye gitme seçeneğini kullanıp çalışmaya devam etmeleri gerekiyor. Eminim ki buradaki genç arkadaşlarımız çalışmalarına devam ederek, takımımıza ve ülke futboluna katkılı oyuncular olacaklardır” şeklinde konuştu.
“50 FORMAYLA KATILIYORUM”
Bursaspor Kulübü’nün başlatmış olduğu ‘Onun Formasını da Sen Al’ adlı projeye de değinen Civelli, “Güzel düşünülmüş, güzel planlanmış bir proje. Durumu olmayan, Bursaspor taraftarı olup da forması olmayan çocuklar için gerçekten çok güzel bir proje. Bursaspor taraftarı olmayan çocuklar da bu proje ile forma sahibi olarak, Bursaspor taraftarı olabilirler. Bu çocuklar için güzel olduğu kadar kulüp için de faydalı bir proje. Ben de bu kampanyaya 50 forma alarak katılıyorum ve çocuklarımıza hediye ediyorum” dedi.