BAYBURT (AA) - Aydıntepe Kaymakamlığı, Bayburt Meslek Yüksekokulu'na bağlı olarak ilçede bu yıl ilk kez eğitim öğretim faaliyetine başlayacak bölümleri tercih eden öğrencilerine 400 lira burs verileceğini duyurdu.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bayburt Üniversitesi Bayburt Meslek Yüksekokulu bünyesinde Aydıntepe ilçesinde Gıda Teknolojileri Bölümü ile Yerel Yönetimler Bölümü'nün eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacağı belirtildi.

İlçede açılan programları tercih ederek bu bölümlere yerleşen öğrencilere başarılar dilenen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bayburt Meslek Yüksekokulu'na bağlı Aydıntepe Yerleşkesinde Gıda Teknolojileri ve Yerel Yönetimler bölümlerine 25'er kişilik toplamda 50 kontenjanlık öğrenci alımına 2015-2016 Eğitim ve Öğretim döneminde başlanıldı. Bu kapsamda ilçemizdeki programlara yerleşen ve eğitimine devam edecek öğrencilerin tümüne öğrenim süresi boyunca Bayburt Üniversitesi tarafından ayda 250 lira, Aydıntepe Belediyesi tarafından ise 150 lira burs verilecek. İlçemizde bu programlarda okuyacak öğrencilere hayırlı olsun."