Türk Kızılayı Diyarbakır’ın Ergani İlçe Derneği, maddi durumu yetersiz vatandaşlara ayakkabı ve giyim malzemesi yardımında bulundu.
Yardım dağıtımına katılan İlçe Kaymakamı Eşref Yonsuz, malzemeleri gönderen hayırsever iş adamları ve kurumlar ile yardımların ulaştırılmasında aktif rol oynayan Türk Kızılayı Derneği’ne teşekkür etti. Kaymakam Yonsuz, "Kızılay ilçe temsilciliğimize yardım çalışmaları kapsamında gelen 200 kişilik kıyafetleri dağıtıyoruz. Bu anlamda yardımların ulaşmasında katkı sunan hayırsever iş adamlarımıza ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Biz de kaymakamlık olarak sosyal yardımlaşma vakfımız aracılığıyla bu yardımları periyodik olarak gerçekleştiriyoruz. Ancak Kızılay şubemizin bu tür yardım faaliyetleri bizim de yükümüzü hafifletmektedir" dedi.
Ayakkabı ve giyim malzemelerinden oluşan yardımların dağıtım töreninde konuşan Kızılay Derneği Ergani temsilcisi Süleyman Aslan ise, "Daha önceden tespit ettiğimiz 200 yoksul vatandaşlarımıza yönelik hazırlıklarımızı tamamladık. Belirlenen listelere göre gönderilen ayakkabı mont ve çeşitli kıyafetleri bugün burada kaymakamımızın katılımıyla vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana belirli periyotlarla ilçemizde bulunan yoksul vatandaşlarımıza yönelik yardım çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir. Yükümüz ağır, sorumluluğumuzun fakındayız. Bu anlamda yardımların ulaştırılmasının sağlanmasına destek sunan hayırsever iş adamlarımıza ve kurumlarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz" diye konuştu