Şırnak’ın Cizre İlçe Halk Eğitim Merkezi’nin (HEM) kursiyerleri tarafından yapılan ürünler, yılsonu sergisi ile vatandaşların beğenisine sunuldu.
HEM Müdürlüğü tarafından bir iş hanın da düzenlenen sergiye Kaymakam Ahmet Adanur, İş-Kur Şırnak İl Müdürü Lezgin Özmen, Milli Eğitim Şube müdürleri, Esnaf ve Sanatkorlar Odası Başkanı Hafzullah Memduhoğlu, bazı STK temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Kursiyerlerin el emeklerini sergilediği yılsonu sergisi ile ilgili kısa bir açıklama yapan Gümüş, 2014-2015 yılına ait yıl sonu sergilerini açtıklarını söyledi. Gümüş, "İlçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde açmış olduğumuz kurslarda sergi amaçlı yapılan ürünlerimizin özetiydi. Öğretmen arkadaşlarımızın ellerinde çok fazla ürün olmasına rağmen sadece sergi için özel çalışmaları sergiledik. Halkımızın bundan sonra bu kursları daha fazla düşünmeleri amaçlanmaktadır. Yoksa yapılan ürünlerin sergilenmesinden öte daha çok amacımız halkımızın bu kurslara katılımını sağlamaktır" dedi.
Konuşmaların ardından kursiyerlerin yaptığı el emeği ürünlerin sergisi açıldı.