TEMA’nın dört ülke ve Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı düzenlenen su zinciri yürüyüşüne Antalya’da sadece 10 kişi katıldı.
Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) tarafından Arnavutluk, Sırbistan, Kosova, Makedonya, İtalya ve Türkiye’nin 81 ilinde Dünya Su Günü nedeniyle suya dikkat çekmek için eş zamanlı yürüyüş düzenlendi. Eş zamanlı etkinliğin Antalya ayağında etkinliğe sadece 10 kişi katıldı. Aydın Kanza Parkı önünde bir araya gelen TEMA Vakfı Antalya Şubesi üyeleri ve gönüllü vatandaşlara ilköğretim öğrencileri de eşlik etti. Yaklaşık 10 kişiden oluşan grup, ellerinde “Su hayattır, su yoksa hayatta yok” yazılı pankartla yürüyüşe geçti. “Su hayattır” sloganları atan grup, araç trafiğini kapatmadan yaya yolu ve kaldırımları kullanarak Cumhuriyet Meydanı’na geldi.
Etkinlikle ilgili bilgi veren TEMA Vakfı Antalya Şube Başkanı Şermin Tan, Dünya Su Günü olması nedeniyle suyun önemine dikkat çekmek için TEMA Vakfı olarak eş zamanlı etkinlik düzenlediklerini söyledi. Su zinciri farkındalık yürüyüşüne Arnavutluk, Sırbistan, Kosova, Makedonya ve İtalya’nın eş zamanlı destek verdiğini belirten Tan, katılımın az olmasından dolayı üzgün olduğunu ifade etti. Dünyadaki şehirlerin suyunun yüzde 63’ünün ormanlardan geldiğini belirten Tan, suyun ve ormanın korunması gerektiğini vurguladı.
Etkinlik açıklamanın ardından sona erdi.