Ömer PINAR/ ŞANLIURFA, ()– ŞANLIURFA’da, aralarında avukat ve öğretmenin de bulunduğu 5 erkek, ortaklaşa açtıkları ortak imalathanede hamurunu yoğurup pişirdikleri sac ekmekleri satıyor. Kadınların şaşkın bakışları arasında günlük 500 ekmek pişirip satan erkekler, "Önceleri kadınlar ekmek yapar, erkekler izlerdi. Şimdi biz yapıyoruz, kadınlar izliyor" dedi.
Şanlıurfa'da, farklı mesleklerde yer alan 5 arkadaş, kentte kendileri de dahil birçok kişinin sac ekmek bulamamaktan şikayet etmesi üzerine bu alana yöneldi. Kent merkezinde kiraladıkları işyerinde imalathane kuran arkadaşlar, mesaiden çıktıktan sonra hamur yoğurup, sacta ekmek pişirip satmaya başladı.
Şanlıurfa Barosu avukatlarından Ömer Sinikan, arkadaşlarıyla unutulmaya yüz tutmuş sac ekmek kültürünü yaşatmak adına sektöre girdiklerini belirtti. Sinikan, "Yok olmaya yüz tutmuş bu kültürü kadınlar yapmayınca biz erkekler böyle bir girişimde bulunarak, bu lezzeti tekrar yaşatmaya çalışıyoruz. Bu işte iyice usta olduk. Kadının hamuruna erkek ellinin değmesi daha lezzetli oluyor."
Sınıf öğretmeni Hasan Karakuş ise sabahları okulda öğrencilere ders verdikten sonra imalathaneye gelerek ekmek pişiriyor.
FOTOĞRAFLI