Ordu Ticaret Borsası’nın Genel Sekreteri Birol Öztürk, genç yaşına rağmen 24 kitap yayınlama başarısını gösterdi.
43 yaşında olmasına rağmen 15 yıldır Ordu Ticaret Borsası Genel Sekreterliğini başarıyla sürdüren Birol Öztürk, bu süre içinde Ordu’nun tarihi ve kültür değerlerini, unutulmayan efsanelerini, türkülerden yola çıkarak yaptığı araştırmalarla ortaya çıkardığı ilginç olayları romanlaştırdı. Karadeniz Bölgesi’ni ilgilendiren yakın siyasi tarihi ve isimleri ile sanatçılarını da kaleme alarak kitaplaştıran Öztürk’ün 26. kitabı olan ‘Mavi Kadar’ adlı kitabı halen basım aşamasında bulunuyor.
Öztürk’ün bugüne kadar yayınlanmış kitaplarının isimleri şöyle: “Herkesin Babası Ölür, Yazı-Yorum-1, Yazı-Yorum-2, Harman, Çalı Çileği, Gelin Kayası, Demir Dediğin, Orda Bir Köy Vardı, Ömür Dediğin, Tahta Tabureler, Anarşizm, Rus Devrimi, Deniz Gezmiş, Her Dem Her Yön, Ben Hep 17 Yaşındaydım, Son Mektup, Bir Aşktır Devrim, Yılmaz Güney, Hoşça Kal İki Gözüm, Ordu’nun Dereleri, Şeyh Bedrettin, Didou Nana-Kazım Koyuncu, Kesik Baş, Yaşımı Büyütüp Astılar, Arkadaşım “
Çocukluğundan bu yana okuma ve yazma tutkusu yaşadığını, hazırladığı rapor ve köşe yazılarıyla bu tutkusunu pratiğe döktüğünü belirten Birol Öztürk, kendisini ‘eli geveze bir yazar’ olarak değerlendirdi. En çok ‘Yazmak için bunca zamanı nasıl buluyorsunuz?’ sorusuyla karşılaştığını belirten Öztürk, “Gün 24 saat. 6 saat uyku. Kaldı mi 18 saat. 8 bilemedin 10 saat iş, kaldı mi 10 ya da 8 saat. Zamanı böyle buluyorum” diye konuştu.