Ardahan’da bağımsız Milletvekili adayı olan Saffet Kaya yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı.
Çamlıçatak Köyü mevkiinde 2 bine yakın kişi ile karşılanan Saffet Kaya 540 araçlık konvoyla şehir merkezine giriş yaptı. Vatandaşlar ile Kongre caddesindeki seçim bürosu önünde bir araya gelen Kaya, Biz halkın iradesi için bağımsız aday olduk, yolumuza devam edeceğiz ve bu memleket için yeniden Ardahan’ı şaha kaldırmak için 7 Haziran’da sizlerden aldığımız destekle Türkiye’ye bir demokrasi dersi vereceğiz dedi.
Kaya, ’’Bu şerefli halkıma, bu onurlu halkıma hayatım boyunca yaşadıkça milletvekili olsam da olmasam da bu memlekete hizmet etmek, sizlerle gönül gönüle vermek benim namus borcumdur. Bugün Saffet Kaya niye bağımsız adaydır? Onu sizlerle paylaşacağız. Halkın iradesine, halkın milli duruşuna maalesef önem vermeyenler, halkın sesini dinlemeyenler ve halka rağmen birilerini getirenler bu halktan, Ardahanlısından, Çıldırlısından, Posoflusundan, Damallısından, Gölelisinden ders alacaklar. Demokrasilerde hiç şüphesiz ki seçilen değil seçendir önemli olan. Seçene saygı duymazsanız, seçenin iradesine önem vermezseniz o iradeye ihanet edersiniz.
Biz halkın iradesi için bağımsız aday olduk, yolumuza devam edeceğiz ve bu memleket için yeniden Ardahan’ı şaha kaldırmak için 7 Haziran’da sizlerden aldığımız destekle Türkiye’ye bir demokrasi dersi vereceğiz.
Buradan sesleniyorum Ardahan havalimanı nerede, tüneller nerede, kapılar nerede, bunların hiç biri şu anda yatırım programına alınmamıştır. Maalesef bizim havalimanımız sahipsizlikten dolayı bugün Rize’ye ve Artvin’e gitmiştir. Biz hiçbir zaman ailemizin milletvekili olmadık, hiçbir zaman çevremizin milletvekili olmadık, CHP’li, MHP’li, Ak Partili, BDP’li olan herkesi kucakladık, herkesi bağrımıza bastık ve ayrım yapmadık.
Bu seçim Ardahan’ın ve Türkiye’nin kader seçimidir, bu seçim tarihi bir seçimdir. Bu seçimi Türkiye adım adım izleyecek, milli iradenin nasıl burada tecelli edeceğini görecek. Halka rağmen siyaset yapanları bu şerefli halk nasıl sandığa gömecek hep birlikte göreceğiz.’’