Mersin’in Tarsus ilçesindeki Medical Park Hastanesi, aşkın zamana meydan okuyabildiğine tanık oldu. Hastanede diz protez ameliyatı olan 72 yaşındaki Semiha Dur, tam 50 yıllık eşi Kemal Dur’un çifte sürpriziyle şaşkınlık yaşadı. 14 Şubat 1965’te evlenen çift, Kemal Dur’un yaptığı sürprizle hem evlilik yıldönümlerini, hem de Sevgililer Günü’nü kutladı.
Kemal Dur, gençlerin bile çoğu zaman aklına gelmeyecek sürprizini, aynı hastanede arşiv sorumlusu olarak çalışan oğlu Tayfun Dur’la birlikte organize etti. İşçi emeklisi olan Kemal Dur, diz protez ameliyatının ardından taburcu olmak üzere hastanede kontrol altında tutulan eşiyle evlilik yıldönümü ve Sevgililer Günü kutlamak için kalp şeklinde pasta yaptırdı. Yarım asırlık aşk yaşayan çifte, kutlama sürprizi sırasında oğlu Tayfun Dur, Medical Park Tarsus Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hakan Bahçeci,ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Levent Alpaltaş, hemşireler ve ailenin yakınları da eşlik etti.
Sürpriz karşısında duygulanan Semiha Dur, eşinin duyarlı davranıp Sevgililer Günü ve evlilik yıldönümlerini unutmamasıyla çok mutlu olduğunu söyledi. Dur, “Şeker ve tansiyon hastasıyım. 11 kez anjiyo, 6 ameliyat oldum. Son olarak dizimdeki sıkıntı nedeniyle diz protezi ameliyatı geçirdim. Taburcu olmayı beklerken, eşimin sürpriziyle çok mutlu oldum” dedi. Romantizmin yaşının olmadığını kanıtlayan Kemal Dur ise eşiyle gençlik yıllarında, odunculuk yaparken tanıştığını, ilk girişiminde ‘hayır’ yanıtını aldığını ancak ikincisinde evliliğe adım attıklarını anlattı.