İstanbul, 9 Temmuz () - Yunanistan'ın yeni reform paketi hazırladığı haberlerinin ardından MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ılımlı algılanan açıklamalarıyla Borsa yüzde 2'nin üzerinde yükseldi.

Yunanistan'ın 12 milyar euroluk paketinin Avrupa Birliği'nde (AB) kabul göreceği yolundaki beklentilerle arten risk iştahı hisse senetlerine alım getirdi. Ayrıca, Bahçeli'nin koalisyon konusunda ılımlı algılanan açıklamaları da eklenince Borsa'daki artış yüzde 2'yi de aştı. Borsa İstanbul Endeksi yüzde 2.36 artışla 82 bin 286 puanda kapandı. 

Borsa'nın yükselişinde, Bahçeli'nin partisinin siyasi istikrarsızlık yaşanmaması için gereken fedakarlığı göstereceğini söylemesi etkili oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisini yeni hükümeti kurmakla görevlendirmesinin hemen ardından bütün partilerden randevu isteyeceğini söyledi.

Yunanistan'ın, hafta sonunda toplanacak AB Zirvesi öncesinde "12 milyar euroluk reform paketi hazırladığı" yolundaki haberler de euroya güç kazandırınca, dolar bir ara 2.66 liranın da altına geriledi. Daha sonra gelen alımlarla, dolar 2.66-2.67 lira düzeyine toparlandı.