Bucak ilçesine bağlı Yörükler Mahallesi sakinleri ve mahalle Muhtarı Şaban Aksu Kutlu Doğum Haftası nedeniyle mahallelerinde geleneksel keşkek şöleni hazırladı.
Bu yıl ikincisi yapılan geleneksel Keşkek ikramına Bucak Kaymakamı İsmail Bayata, Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu’da katıldı.
Yörükler Mahallesi muhtarı Şaban Aksu “Geçen yıl ilkini yapmış olduğumuz Kutlu Doğum Haftası nedeniyle tüm mahalle halkımızın imece usulü katılımı ile bu yıl ikincisini yapmış olduğumuz keşkek şölenimiz ömrümüz yettiği şekilde genişleterek büyüteceğiz” dedi. Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu ise “ Bizim kimliğimizde keşkeğin yeri Orta Asya’ya kadar dayanıyor. Eskilerden bu taraf düğünlerimizin vazgeçilmezi keşkektir. Bulgur bizim, buğday bizim baş öğünümüz, keşkeği diğer yer ve bölgelerde de yapıyorlar ama Bucak’ta yapılan keşkek zevki başka bölgelerin keşkeğinden çok farklı yapılmaktadır. İnşallah bu kültürümüzü yitirmeyiz, düğünlerimizin vazgeçilmezi Keşkek artık salon düğünlerinde de ikram edilmelidir” dedi.
Başkan Mutlu eskiden gelen bu kültürümüzü keşkeğimizi daha büyük bir katılım ile geleneksel hale getirilmesi için ilerleyen günlerde bir çalışma yapacaklarını da dile getirdi.
Bucak Yörükler Mahallesinin imece usulü hazırlanan keşkek şöleninde yaklaşık bin kişiye keşkek ikramı yapılması bekleniyor.