Dünyaca ünlü sanatçı ve grupları Antalya ‘da buluşturan Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 14’üncü yılında da müziği şehrin her noktasına taşımaya devam ediyor.

Salonda gerçekleşen konserlerin yanı sıra ücretsiz halk konserleri ile de sanatseverlerle buluşan festival kapsamında konserler dışında düzenlenen etkinlikler de dikkat çekiyor. Sanatçılar ve öğrencileri bir araya getiren atölye çalışmaları, şehrin farklı noktalarına yerleştirilen ve sanatseverlerin istedikleri an çalabilecekleri şehir piyanoları, müzik üzerine söyleşi ve festival boyunca Antalya Kültür Merkezi’nin (AKM) fuayesinde sergilenecek olan resim koleksiyonu; festival kapsamında gerçekleşecek etkinlikler arasında yer alıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, sanat yönetmenliğini Fazıl Say’ın yaptığı festival, Volkswagen ana sponsorluğunda 30 Kasım tarihine kadar devam edecek.

SANATÇILAR FESTİVAL BOYUNCA ÖĞRENCİLERLE

Sanat kalitesi kadar atölye çalışmalarıyla da eğitim alanında güç kazanan festivalde, bu yıl çalışmalar daha da arttırıldı. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen sanatçıların gerçekleştireceği atölye çalışmalarında, öğrenciler sanatçılarla çalışma olanağı yakalayacak. Festival boyunca devam edecek olan atölye çalışmaları Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı, Antalya Koleji ve ATSO Güzel Sanatlar Lisesi’nde gerçekleşecek.

ŞEHİR PİYANOLARI HER YERDE...

İlk olarak geçtiğimiz yıl şehrin farklı noktalarına yerleştirilen ve Antalyalı sanatseverler tarafından büyük ilgi gören piyanolar bu yıl da şehre renk katmaya devam ediyor.Şehirdeki herkesin klasik müzikle tanışmasını ve sınırsızca piyano çalmasını amaçlayan etkinlik kapsamında,tramvay, alışveriş merkezleri ve havaalanı gibi birçok yere piyanolar konulacak. Şehirdeki piyanolar ile birlikte festival 14'üncü yaşında da Antalya’nın her bölgesine müziği taşıyacak.

SÖYLEŞİ VE SERGİ

Sanatseverler festivalde müzik yazarları ile klasik müzik üzerine sohbet edebilecekler. Etkinliklerde Uzman Müzikolog Ersin Antep ise “Bayburt’ta Zulüm Efsanesi ve Bizim Müzik Tarihçemizden Kesitler” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.Ayrıca M. Mesut Özderin’in resim koleksiyonunun yer aldığı sergi festival süresince Antalya Kültür Merkezi (AKM) fuayede sanatseverler ile buluşacak.