Çıldır’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıl dönümü coşkuyla kutlandı.
İlçe Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk büstüne çelen konularak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okumasının ardından kutlamalar için tören alanına geçildi.
Kutlamalara Kurum amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Siyasi parti temsilcileri, askeri personel, memurlar, öğrenciler ve çok sayıda Çıldır halkının yanı sıra Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’da davetli olarak katıldı. Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu ve Çıldır 9. Hudut Tabur Komutanı Mustafa Güllü halkın, öğrencilerin ve askerlerin bayramını kutladılar.
Başkan Azizoğlu’ndan 93 Koçaklaması
Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu Aşık Şenlik’in 93 Koçaklamasından dörtlük okuyarak konuşmasına başladı. Başkan Azizoğlu “ 94 yıl önce büyük fedakarlıklar ve mücadeleler sonucunda ilçemiz vatan topraklarına katılmıştır. Büyük halk ozanımız Aşık Şenlik önderliğinde “ can sağ iken yurt vermeyiz düşmana “ diyen kahraman Çıldır halkı düşmanın baskısına boyun eğmemiştir. Bu kahraman halkın torunları olarak büyük bir gururla bugün 94. Yıl dönümünü kutladığımız şanlı günümüz kutlu olsun diyor, hepinizi yürekten selamlıyorum” dedi.
Başkan Azizoğlu’nun konuşmasının ardından kutlamalara Çıldır Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin koro şarkılarıyla devam edildi. Koronun ardından Aşıkşenlik Orta Okulu halk oyunları ekibi gösteri yaptı ve öğrenciler tarafından şiirler okundu. Yöre aşıkları Memet Oktay, Tuncer Gündoğan, Gökmen Dursun ve Ercan Şimşekoğlu söyledikleri türkülerle ilçe halkını coştururken, programın sonunda Çıldır Çok Programlı Anadolu Lisesi Halk oyunları ekibinin yöresel halk oyunları büyük alkış aldı.