DÜZCE (AA) - Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyeliği suçlamasıyla, 12'si tutuklu 48 sanığın yargılandığı davada ara karar verildi.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından özel olarak hazırlanan salondaki duruşmaya, tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklarla avukatları ve yakınları katıldı.

Tutuklu sanık eski Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, üzerine atılı suçun somut delillere dayanmadığını savunarak, suçlamaları reddetti.

Yiğit, "Ben, savcılık mütalaasında üzerime atılı somut bir suçlama bulamadım. Hiçbir kanun kitabında böyle bir şey görmedim. Hz. Ömer'in adaletini istiyorum. Beni, bir adamla odamda tanıştım, konuştum diye tutuyorsunuz. Allah kimsenin başına vermesin. Bir kişi benim ismimi söylesin, 'Ekrem şunları yaptı.' desin, asın beni. Dosyada somut, soyut delil yok, ben asılmak, ölmek istiyorum." diye konuştu.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ferhan Acar, "Böyle bir şey söz konusu değil, idam cezası diye bir şey yok şimdilik." dedi.

Yiğit, yıllarca cumhuriyet savcılığı ve başsavcılık görevlerinde bulunduğunu aktararak, "Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığım dönemde, FETÖ örgütünün düzenlediği belirtilen Gezi olaylarında etkin çalışmalar yaptım. Olayların ertesi günü iki kişiyi göz altına aldırıp, savcılığa teslim ettirdim, arkadaşlarımız bu iki kişiyi serbest bıraktı, ben itiraz edip tutuklanmalarını sağladım. Ben nasıl FETÖ'cü olurum? Şaka gibi ama komik değil. Hem 15 Temmuz'da Kıbrıs'taydım. Darbe girişiminden haberim olsa buraya gelir miydim?" ifadelerini kullandı.

Savunmaların ardından ara kararını veren mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 27 Temmuz'a erteledi.