Trabzon’da 12 yıldır bağırsak kanseri ile mücadele eden, yaşadığı tüm olumsuzluklara ve sağlık sorunlarına rağmen hayattan hiç kopmayan 84 yaşındaki Nadide Demiral, kadınlara nasihatlerde bulundu.
Tekel Trabzon Başmüdürlüğü’nden yaklaşık 30 yıl önce emekli olduğunu belirten Nadide Demiral (84), Kuruçeşme mahallesindeki Güzelce Sitesi’nde yaşamını sürdürüyor.
ÇOK ÇİKOLATA YEMEKTEN BAĞIRSAK KANSERİ OLDU
Titizliği nedeniyle hiç evlenmediğini ve çikolataya olan düşkünlüğü nedeniyle de 12 yıl önce bağırsak kanserine yakalandığını belirten Demiral “Gençliğimde ve yaşlılığımda doğru dürüst bir şey yemezdim. Çikolata yemekten önce 30 yaşlarımda sonra ileriki yaşlarımda ağzımdaki tüm dişleri 2 kez yenilemek zorunda kaydım. Çikolata tutkusunun nereden geldiğini bilmiyorum ama o da olmasaydı herhalde açlıktan ölürdüm. Eskisi kadar olmasa da çikolatayı hala yerim. Tansiyon ve şeker hastalığım yok ama çikolataya olan düşkünlüğüm ileri yaşlarımda bağırsak sorunlarımı da beraberinde getirdi. Çektiğim sağlık sorunları sonrasında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne gittiğimde bağırsak kanseri olduğumu öğrendim. Beni hemen ameliyat ederek kanserin vücutta yayılmaması için bağırsaklarımı dışarı aldılar. 12 yıldır bağırsaklarım dışarıda (bağırsak torbasında) yaşamımı sürdürüyorum. Ama buna da şükrediyorum” dedi.
TİTİZLİĞİ NEDENİYLE EVLENMEK İSTEMEDİ
Yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle sinirlerinin de yıprandığını kaydeden Demiral “Bir dönem kendi içime kapandım, sokağa hiç çıkamadım, sinirlerim bozuldu. Yaşlılığın da verdiği rahatsızlıklar birbirini izledi. Çok titiz biriyim. Bu yüzden hiç evlenmedim. Çünkü evlensem evlendiğim kişiye de titizliğim nedeniyle üzmekten kırmaktan korktum” diye konuştu.
Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Nadide Demiral “Kadınlara hele benim gibi kanser hastalığını da yakalanmışlarsa tavsiyem; benim gibi hayatı dolu dolu yaşasınlar. Kendilerine iyi baksınlar, hiçbir şeyi kafalarına takmasınlar. Sinir ne oldurur ne öldürür. O yüzden kadınlara tavsiyem hiçbir şeyi kafalarını takmasınlar, bir şeyle meşgul olsunlar. İyilik yapsınlar, kötü konuşmasınlar, kimseyi kırmasınlar. Beni o yüzden mahallede herkes sever. Çocuklar da çok sever o yüzden sürekli yanıma gelirler bende onlara çikolata veririm” şeklinde konuştu.
Evinde yaşadığı yalnızlığı çiçekleri ile konuşarak gidermeye çalıştığını belirten Nadide nine “Çiçeklerimle çok konuşurum. Onlar benim evladım, çiçek konuşursan güzel olur” diyerek kadınlara evlerinde çiçeklerle meşgul olmalarını da istedi.