Urfa Yeşilay Şubesi Madde Bağımlılığıyla Mücadele Eğitim hamlesi Birecik Ve Halfeti’de de başladı.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak projesi olan TBM (Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele Eğitim), Şanlıurfa’da Haliliye, Eyyübiye, Karaköprü, Siverek, Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerindeki eğitimlere devam ediyor. 20 Nisan itibariyle ise Birecik ilçesinde 80 ve Halfeti İlçesi’nde 40 rehber öğretmen ile madde bağımlılığının zararlarına dikkat çekmek için eğitimler verilmeye başlandı.
Programın açılışına, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Akbaş ve şube yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri, eğitim uzmanları, okul yöneticileri katıldı.
Açış konuşmasını yapan Yeşilay Şanlıurfa Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akbaş, "Bu eğitim programı ile sigara, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji gibi çeşitli bağımlılıklarla ilgili olarak başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun genelinde farkındalığın arttırılması ve bu maddelerin kullanımının bilgi ve bilinçle önüne geçilmesinin hedeflediğini belirtti. Akbaş, siz ne kadar gönüllü ve istekli çalışırsanız, o kadar başarılı olursunuz. Ne kadar başarılı olursanız emin olun ki ilimiz ve ülkemiz o kadar huzurlu ve mutlu olur” dedi.
“Gayemizin, ülkemizde ahlâkî ve kültürel bir kalkınma atmosferi içinde; içki ve uyuşturucu madde tüketimini, devlet organları ile iş ve gönül birliği yaparak, asgariye indirmek ve başta uyuşturucu çeşitleri olmak üzere bütün çirkin ve zararlı alışkanlıklara zemin hazırlayan "Uyuşturucu Kültürüne" cephe almaktır” şeklinde konuştu.
Birecik ve Halfeti ‘de 3 gün sürecek eğitimin ilk günü açış konuşmalarının ardından grup eğitimleriyle tamamlandı. Yeşilay Şanlıurfa Şubesi tarafından kursiyerlere ikramda bulunuldu. Ayrıca öğretmenlere TBM (Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele Eğitim) afiş, broşür ve kitapları dağıtıldı.