Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından, Kültür ve Sanat Günleri kapsamında hazırlanan “Türkülerle Çanakkale Zaferi” Konserinde Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından Çanakkale Zaferinin 100. Yılı nedeniyle bestelenen “Çanakkale 100. Yıl Marşı” salondaki davetlilere büyük sürpriz oldu.
GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konserde, “Çanakkale İçinde, Vurun Antepliler, Kara Tren, Turnalara Tutun da Gel, Hoş gelişler Ola” gibi birbirinden güzel eserler duygu dolu anlar yaşatırken, mehteran ve Türk Halk Oyunları Grubunun performansı göz doldurdu.
Bütün salonun ayakta alkışladığı konser sonrasında ise GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından Çanakkale Zaferinin 100. Yılı nedeniyle bestelenen “Çanakkale 100. Yıl Marşı”nın tanıtımı yapıldı. 23 Mart 2015 tarihinde Çanakkale’de gerçekleştirilecek konser sonrasında, bestelenen marş Çanakkale Valiliğine ve Çanakkale 2015 Koordinasyon Merkezine teslim edilecek.
“Çanakkale 100. Yıl Marşı”nı besteleyen ve düzenleyen GAÜN Öğretim Görevlilerinden Muzaffer Uslu ve Adil Çete, Sanatçı Öğretim Elemanı Mehmet Emin Beyazçiçek ve Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Sanatçı Öğretim Elemanı Dr. Hakan Tatyüz’e çiçek takdim eden Rektör Prof. Dr. Coşkun, şunları söyledi:
“250 bin şehitle kazanılmış bu topraklar ancak bu kadar güzel anılabilirdi. Ruhları şad olsun, Allah rahmet eylesin. Bu toprakların kanla bedeli ödendi. Yüreğimiz dağlanmış, gözümüz yaşlı, ruhumuz kendinden geçmiş vaziyette. O müstesna ve güzel insanları andık. Gaziantep Üniversite olarak o insanlara yaraşır, toprağında rahat uyumalarını sağlayacak derecede duygulu ve dolu dolu gösteriyi hazırlayan hocalarımın, müdürümün ve unutulmaz bir eser yazarak tarihe not düşerek bir marşı besteleyen, kurgulayan ve düzenleyenlerin hakikaten nasıl gözlerinden öpmem ki.”
Konuşmasının sonrasında koroya karanfil dağıtan Rektör Prof. Dr. Coşkun, Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan’a Çanakkale Zaferinin 100. Yılı nedeniyle bestelenen “Çanakkale 100. Yıl Marşı” CD’sini hediye etti.
Konsere, Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Türkay Dereli ve Prof. Dr. Cahit Bağcı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Yaşar Gündoğdu, Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan, GAÜN Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, akademik ve idari personel ile çok sayıda davetli katıldı.