Dağıstan Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi Tavlu Kazakbıev, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’i makamında ziyaret etti.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş’in de hazır bulunduğu ziyarette, Selçuk Üniversitesi ile Dağıstan’daki üniversiteler arasında işbirliğinin geliştirilmesi için ön görüşme yapıldı. Görüşmede önümüzdeki günlerde iki ülke arasındaki gerek öğrenci gerek öğretim üyesi işbirliğine başlanması ve geliştirilmesi için üniversite temsilcilerinin bir araya gelerek ikili anlaşma yapılması konusunda karar alındı.
Selçuk Üniversitesi’nden çok etkilendiğini söyleyen Tavlu Kazakbıev, “Selçuk Üniversitesi’nin hem Türkiye’deki hem de Dünya’daki başarısı hakkında bilgi sahibiyim. Özellikle eğitim ve araştırma konularında ülkemizdeki üniversitelerle işbirliğinin geliştirilmesi hususunda bizlere ne gibi katkılar ve destekler yapabileceğiniz konusunda konuşarak, iki ülke arasında gerek öğrenci gerekse öğretim üyesi işbirliğinde bulunmak istiyoruz. Ziyaret boyunca şahsıma gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ziyaretten duydukların memnuniyeti dile getiren SÜ Rektörü Prof. Dr. Gökbel ise, “Selçuk Üniversitesi şuan üç alanda Dünya’da ilk 500 üniversite arasında yer alıyor. Üniversitemizin Orta Asya’daki Türki Cumhuriyetlerin bazılarıyla da hem öğrenci hem de öğretim üyesi anlamında mevcut ilişkilerimiz var. Üniversite olarak Orta Asya’daki devletlerle ve Türki Cumhuriyetlerle sahip olduğumuz tarihsel ilişkilerimizi sürdürmek, ortak kültürümüzü yaşatmak ve geliştirmek için işbirliklerimizi artırmayı oldukça önemsiyoruz” dedi.