Bilecik Devlet Hastanesi’nin Hasta Kabul ve Acil Servis’ine refakatçi alınmaması hasta yakınlarının tepkisine sebep olurken, hastane yöneticileri bu uygulamanın doktorların rahat çalışması ve yoğunluk yaşanmaması için yapıldığını belirtti.
Hastaların ilgili birimlere yalnız alınması, ancak çok zorunlu hallerde bir yakınının refakat etmesine izin verilmesi vatandaşların tepkilere sebep oldu. Acil Servis’te hasta yoğunluğunun azalması sebebiyle konulan ve sadece hastaların numara ile içeri alındığı uygulamanın bazı durumlarda sıkıntıya sebep olduğunu belirten vatandaşlar, inisiyatif kullanılması gerektiğini söyledi.
Yapılan uygulamadan şikayetçi olan bir hasta yakını, 6 yaşındaki çocuğunu yüksek ateş şikayetiyle Acil Servis’e getirdiğini belirterek, “Karımı içeri aldılar, beni almıyorlar. Bu çocuktan doktor kan alıyor, idrar tahlili istiyor. Zaten çocuk çok hasta, karım bunların hepsinin tek başına nasıl yapsın? Buradaki güvenlik görevlileri, hastane yönetiminin almış olduğu karar gereği bizleri içeri almıyor. İçeri şartlar gayet güzel, yoğunluk yok zaten. Numarası gelen içeri giriyor. Böyle bir uygulamaya güzel olmamış. Böyle davranışlar yüzünden millet çocuğunu Eskişehir’e özel hastanelere götürüyor” dedi.
Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa Akarslan de hastanede böyle bir uygulamanın olduğunu belirterek, “Bu bize özel bir uygulama değil. İçerideki doktor arkadaşlar yoğunluk olmasın diye büyük hastalar için bazen refakatçi bile almıyorlar. Diğer vakalar için de sadece 1 kişi alınıyor. Yapılacak işlemlerde zaten bizim personelimiz yardımcı oluyor” dedi.