Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, birlik ve oda başkanlarını makamında konuk etti. Birlik ve oda başkanlarına tarım ve hayvancılığın gelişimi adına il genelinde gerçekleştirdikleri projeleri anlatan Başkan Ergün, Manisalı süt üreticisine destek olabilmek adına çalışmalarda bulunulabileceğini ifade etti.
Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ulvi Murat Tunca, Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, Manisa Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Doğan Ensivri, Manisa Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Turgut, Manisa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Merter Yıldız, Yunusemre Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü ile birlik ve oda temsilcileri Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün makamına konuk oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Yunusemre İlçesi Merkez Efendi Mahallesi’ndeki yeni hizmet binasına taşınması nedeniyle hayırlı olsun temennilerini ileten Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi,”Vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve gıda denetimlerini gerçekleştirmek amacıyla güvenli bir gıda sağlıklı Manisa, projemiz kapsamında 21 adet araç ön gördük. Projemizde sizlerinde desteklerini talep ediyoruz” dedi.
BİRLİK BAŞKANLARINDAN İLAÇLAMAYA TAM NOT
Ziyarette söz alan birlik temsilcileri de Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde haşereye karşı gerçekleştirdiği ilaçlama çalışmaları nedeniyle de memnuniyetlerini ifade etti.
Çebi’nin ardından söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, il genelinde tarım ve hayvancılığın gelişimi adına gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Ergün,” Manisa; tarımıyla, sanayisiyle ve şehzadeler şehri olması nedeniyle ayrı bir öneme sahiptir. Bu anlamda hem tarım arazilerinin korunması, hem de insan sağlığı için yaptığımız projelerde buna önem veriyoruz. Katı atık bertaraf tesisi, atık su arıtma tesisleri, alt yapı çalışmalarıyla hizmetlerimiz devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda da, büyükşehir belediyeleri arasında en çok alt yapı yatırımı yapan belediye ödülünü almıştık. Sizlerin projelerini de inceleyerek, üzerimize düşen ne varsa elimizden gelen desteği vermeye çalışırız” dedi.
BAŞKAN ERGÜN’DEN MANİSALI SÜT ÜRETİCİSİNE DESTEK
Süt üreticilerinin de destek taleplerini geri çevirmeyen Başkan Ergün,“17 ilçemizde dar gelirli vatandaşlarımıza destek olabilmek adına Gıda Bankaları’nı hizmete sunduk. Bu anlamda birlik temsilcilerimizden Gıda Bankaları’na süt teminine sağlayarak Manisalı süt üreticimize de destek olmaya çalışırız” ifadelerinde bulundu.
Birlik temsilcilerinin Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri ile ilgili de sorularını içtenlikle yanıtlayan Başkan Ergün, başta katı atık bertaraf tesisi başta olmak üzere ulaşımdaki modern dönüşüm hakkında bilgi verdi.
Ziyaretin sonunda Başkan Ergün’e kuzu hediye edildi. Sürpriz hediye karşısında teşekkür eden Başkan Ergün, kuzunun annesinin yanında büyümesi gerektiğini belirterek Doğan Ensivri’ye emanet etti.