Hamamönü Söyleşileri’nin Mayıs ayı programı belli oldu.
Altındağ Belediyesi tarafından Hamamönü’ndeki tarihi Kabakçı Konağı’nda düzenlenen söyleşiler, Mayıs ayında da dopdolu. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği söyleşiler, yıl boyunca olduğu gibi yine en seçkin sanatçılara kapılarını açacak. Ankaralı sanatseverler, her akşam 19.00-21.00 saatleri arasında unutulmaz akşamlara Hamamönü’nde tanıklık edecek.
“HAMAMÖNÜ SÖYLEŞİLERİ SANATA YÖN VERİYOR”
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, tarihi Kabakçı Konağı’nda tam 6 yıldır düzenledikleri etkinliklerle Ankara’nın kültür, sanat ve edebiyat hayatına önemli katkı sağladıklarını belirtti. Hamamönü Söyleşileri’nin sanata yön verdiğini dile getiren Tiryaki, tüm Ankaralı vatandaşları Hamamönü’ne davet etti.
Başkan Tiryaki, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ankaralı hemşehrilerimiz, yıl boyunca Hamamönü’nde keyifli anlar yaşıyor. Yediden yetmişe herkes, hem müzikle buluşuyor hem de ilimegiden yolda emin adımlarla ilerliyor. Cumhuriyet’in ilk yıllarında Ankara’nın kalbi durumunda olan Hamamönü, bugün de kültüre, sanata, tarihe ve edebiyata verdiği katkıyla yine Ankara’nın kalbi durumunda.”
ŞİİRİN VE FELSEFENİN BULUŞTUĞU YER
Mayıs ayındada en güzel dörtlükler Hamamönü’nden yükselecek. Başkentli Şairler Platformu, “Şiir Otağı” akşamıyla unutulmaya yüz tutan mısralara yeniden can verecek. Hamamönü Söyleşileri’nde sağlık ile sanat buluşacak ve Kabakçı Konağı’ndaki şiir dinletisi kulakların pasını silecek. Dünya Âşıklar, Şairler, Yazarlar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği de yine birbirinden güzel şiirlerle Ankaralıların karşısına çıkacak.
Hamamönü Söyleşileri, çok sayıda farklı kültüre ve felsefi konulara da ev sahipliği yapacak.“Kadın ve Felsefe” isimli programla bilgi yelpazesini açacak olan söyleşilerde Avrasya Yazarlar Birliği üyeleri, “Düşüncelerimizin Temelleri”programıyla bilime ışık tutacak. Hamamönü Söyleşileri’nde insanın serüveni de masaya yatırılacak. “Türkiye’deki Halkla İlişkiler Tarihi” konulu söyleşi Ankaralıları engin bilgilere kavuştururken, etkinliklerde anlatılacak olan bir diğer konu ise “Kent Kültürü ve Sanat” olacak.