Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadın ve çocuklara yönelik istismara karşı koruyucu, önleyici ve destekleyici çalışmalar yapmak üzere Mersin Barosu ile işbirliğine gidecek.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye yetkilileri, sosyal sorunların çözümünde etkin rol almak amacıyla Mersin Barosu ile protokol yapılması için bir ön görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen ile belediye yetkilileri bir araya geldi.
Özellikle kadın ve çocuk istismarı konusunda koruyucu, önleyici, destekleyici çalışmaların temelini sağlamak amacıyla yapılan görüşmede, Mersin Barosu ile kadın ve çocuk çalışma gruplarının oluşturulmasına, hizmet özelliğine göre ortak çalışma protokolünün yapılmasına karar verildi ve bu yönde ilk adımlar atıldı. Yapılacak çalışmalar ile aile içi şiddetin önlenmesi, mağdurların korunması, istismara maruz kalmış çocukların da aynı şekilde himaye edilmesi amaçlanıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışıyla yapılan hizmetler çerçevesinde, Kadın Danışma Merkezi hizmete girecek, hemen ardından da Çocuk Destek Merkezi çalışmalarına başlanacak.