Bursa Ulu Cami’deki bombalı saldırıyı gerçekleştiren kadın teröristin Suriye’den Viranşehir’e gelip oradan minibüsle Şanlıurfa’ya gittiği, daha sonra ise otobüsle Bursa’ya gidip saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi. Kadın teröristin geçtiği yerlerdeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polisler, Viranşehir ilçesinde kadın teröriste yardım ve yataklık ettiği belirlenen Türk vatandaşı 2 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan birinin kadın teröriste yardım ve yataklı ettiği, diğerinin ise minibüse bindirip Şanlıurfa’ya gitmesine yardım ettiği iddia edildi.



AYNI GÜZERGAHI KULLANDILAR
Ankara Kızılay’da 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı gerçekleştiren Seher Çağla Demir’in de aynı güzergahı kullandığının belirlenmesi dikkatleri Viranşehir ilçesine çevirdi. PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’nın içindeyken 2013 yılında Suriye’ye geçtikten sonra YPG terör örgütü saflarında IŞİD terör örgütüne karşı savaşan Demir, Viranşehir ilçesine gelip oradan Şanlıurfa’ya ve daha sonra ise Ankara’ya gidip saldırıyı gerçekleştirmişti. Suriye’de YPG terör örgütü saflarında IŞİD terör örgütüne karşı beraber savaştıkları iddia edilen iki kadın canlı bombanın Kobani’de bomba eğitimi aldıktan sonra örgüt üyelerinin yardımıyla Viranşehir ilçesinden Türkiye’ye yasadışı yollarla geçtiği ve yine örgüt üyelerinin yardımıyla saldırıyı gerçekleştirdikleri Ankara ve Bursa’ya gittikleri iddia edildi. Faklı zamanlarda gerçekleşen fakat birbiriyle benzerlikleri olan olay, bir anda dikkatleri Viranşehir ilçesine çevirdi. Polis, her iki canlı bombanın kullandığı güzergahı mercek altına alırken olayların bağlantılı olup olmadığının araştırıldığı belirlendi.
Polis, Bursa’daki saldırıyı gerçekleştiren kadın teröristin Mardin’den Viranşehir ilçesine gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde de duruyor. Kadın teröristin Suriye’den Mardin’e oradan da Viranşehir ilçesine gelmiş olabileceği tahmin ediliyor