İbrahim MAŞE/ MERSİN, () - MERSİN Uluslararası Müzik Festivali (MUMF), tanıtım toplantısı ile programına başladı.
Radisson Blu Otel'de düzenlenen toplantıya Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, öldürülen Özgecan Aslan'ın annesi Songül, babası Mehmet ile ablası Beste Aslan, sivil toplum örgütleri ve oda temsilcileri katıldı.
Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen festivalin açılışında konuşan Vali Özdemir Çakacak, Avrupa Festivaller Birliği üyesi olan festivale dünyadan ve Türkiye'den sanatçılar ve orkestraların katılmasının uluslararası yönünü gösterdiğini söyledi. 
HERKES KENDİNDEN BİRŞEY BULACAK
Festivalin Komite Başkanı Selma Yağcı da, sanatseverlerin her türlü tarzda etkinliği festivalde bulabileceğini belirterek şöyle konuştu:
"Biraz değişik sanattan hoşlanan kişileri, onların istedikleri türde sanat ile buluşturmayı hedefledik. Fakat işin içinde hep evrensel müzik var. Pagagnini diye bir grup var yurt dışından. Hepsi ayrı virtüözler fakat dans ederek sunuyorlar çalacakları parçaları. Evrensel müziğe yeni alışmaya başlayanlar için iyi bir gece olacak. Çok güzel etkinliklerimiz var. Dünya bale yıldızları var. festivalde, Türk bale yıldızları ile buluşturacağız sanatseverleri. Le Divas diye bir grup var, 4 İtalyan soprano. harikulade sesler ve şov şeklinde sunum yapıyorlar. Tüm etkinliklerimiz insanlarımıza nefes aldırmadan bitirecek güzellikte. Ülkemizden ve dünyadan Mersin'e yıldız yağacak." 
ÖDÜLLER VERİLDİ
Konuşmaların ardından festivalin ödül törenine geçildi. Kent Ödülüne, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Yaşar Kemal layık görüldü. 'Sanat Ödülü'ne layık görülen Umut Işığı Korosu, katılımcılara mini bir konser verdi. Keman Sanatçısı Sesim Bezdüz, 'Genç Yetenek Ödülü'nün sahibi olurken, Özgecan'ın kardeşi Beste Aslan ise 'Genç Sanatçı Teşvik Ödülü'nü kazandı.
FESTİVAL DOLU DİZGİN
Hareketli bir programa sahip olan festival, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Le DIV4S, Die Wiener Strauss Company, Pagagnini, Bahar Göksü, Dünya Bale Yıldızları, Yerelden Evrensele Klasik Türk Müziğinden Seçmeler, Uzak Doğu'dan Anadolu'ya Esintiler, Kucerova ve Bülent Bezdüz, Hakan Aysev, Kubat, Mersin Festival Orkestrası, Mersin Polifonik Korolar Şenliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve Beste yarışmasına ev sahipliği yapacak.
Festivale katkı sunanlara, dünyaca ünlü ressam Ahmet Yeşil'in eserlerinden oluşan birer plaket takdim edildi. Festival kapsamında ilk defa klasik plaket anlayışının dışında bir uygulama getirilerek farklılık kazandırılmış oldu.

FOTOĞRAFLI