Peygamber efendimiz (SAV) ve Hz. Mevlanâ üzerine yapmış olduğu araştırma inceleme kitaplarının yanı sıra, yazmış olduğu biyografik romanlarıyla da genç okurların ilgiyle takip ettiği, popüler edebiyatın önemli isimlerinden Sinan Yağmur Nazilliler ile buluştu. 6. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali etkinliklerinde yeniden Nazilliler ile buluşan Sinan Yağmur "Sevgi ve Hoşgörü Peygamberi Hz. Muhammed’i anlamak” söyleşisinde okuduğu ilahi şiirleri ile de izleyenleri mest etti.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ında katıldığı söyleşi programında İnsanlığın, gerek bu dünyada gerekse ahrette mutlu ve huzurlu yaşayabilmek için mutlu olma yolunu gösteren Hz. Muhammed efendimizi tanıması gerektiğini anlatan Sinan Yağmur “ ‘Seni alemlere rahmet, iyilik için gönderdik.’ iltifat-ı ilahiyesine mahzar olan bir peygamberin ümmeti olduğumuzdan dolayı yüce Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Bu şükrü hakkıyla yerine getirmekten ne kadar aciz olduğumuz aşikardır. Her Müslüman’ın, elinden geldiği kadar bu şükrü eda etmesi boynunun borcudur. Bu da Resulullah’ı her yönüyle tanımak, onu her şeyden üstün tutmak, herkesten çok sevmek ve onun miras bıraktığı misyonuna sahip çıkıp yaşamakla mümkündür. Hz. Muhammed’e bağlılık demek; onu Kur’an’ın tanıttığı gibi tanımak, model olarak peygamberi almak ve iki cihanı Cennet Gülü’nün kokusuyla bezemektir. Yaşadığımız şu bunalım ve buhran çağında Cennet Gülü Hz. Muhammed (s.a.v) efendimize daha çok hasretiz. Onun kişiliğinde şekil almaya, güzel ahlakı ile ahlaklanmaya ne kadar da muhtacız. Aile ilişkilerimizde, sosyal hayatta, gençliğin eğitiminde, ticaret hayatımızda… kısacası yaşamın her alanında ömrümüzün her anında “Muhammedi” bir hayat ilkemiz olmalıdır” dedi.
Sinan Yağmur’un "Sevgi ve Hoşgörü Peygamberi Hz. Muhammed’i anlamak” söyleşisine büyük bir ilgi ile izleyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık 6. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivaline teşrif ederek güzel bilgileri ile Nazillilileri aydınlatmasından dolayı program sonunda Sinan Yağmur’a teşekkür etti.