Mustafa ERDOĞAN- Serpil KIRKESER/İSTANBUL,() Sanıkları arasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da olduğu "Futbolda Şike" davasını yeniden gören Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelen TFF gözlemci ve hakem raporları arasında Fenerbahçe'nin deplasmanda 1-0 kazandığı maç da var.

RAPORDAKİ 3 KRİTİK POZİSYON
O rapora göre maçta 3 kritik pozisyon yaşandı. 16, 25 ve 70. dakikalarda yaşanan kritik pozisyonların ilki Fenerbahçe ceza sahasının yakınında olanıydı.

"FENERBAHÇELİ OYUNCU ATILMALIYDI"
16. dakikada Karabükspor'un 99 numaralı oyuncusu Fenerbahçe'nin 21 numaralı oyuncusu tarafından sol omuzundan çekilerek düşürüldü. Maçın hakemi Bülent Yıldırım'ın verdiği "devam kararı" gözlemci raporuna göre yanlıştı. Bu pozisyonda kararın önce faul, ardından bariz gol şansı nedeniyle Fenerbahçeli oyuncunun kırmızı kartla oyundan ihraç edilmesi şeklinde olmalıydı.

2 POZİSYONDA DA PENALTI YOK, DEVAM KARARLARI DOĞRU
25. dakikada Fenerbahçe'nin 7 numaralı oyuncusunun Karabükspor sahasında yerde kaldığı ve penaltı beklentisinin oluştuğu pozisyonda hakemin verdiği "devam" kararı doğruydu. Gözlemcinin özellikle altını çizip raporunda yer verdiği maçın 70. dakikasında yaşanan pozisyona gelince. Yine Fenerbahçe'nin 7 numaralı oyuncusu, yine Karabükspor'un ceza alanı içinde yerde kaldı ve hakim bir kez daha "devam" dedi. Bülent Yıldırım'ın bu kararı da doğru bulundu.

HAKEMLERİN HEPSİ İÇİN "ZOR MAÇ"
Maçın 4 hakemi için de eşine ender rastlanır şekilde "Zor Maç" statüsünde değerlendirilen karşılaşmada rapora geçen hakem puanları da şöyle oldu, Bülent Yıldırım : 7,9 - Baki Tuncay Akkın : 8,4 - Cem Satman : 8,4 ve 4'üncü hakem Çağatay Şahan: 8,0