Memur-Sen’e bağlı Bayındır Memur-Sen Muş İl Temsilcisi Erkan Asya, Memur-Sen tarafından düzenlenen ‘Büyük Türkiye Buluşması’ toplantısına katıldığını belirterek, toplantıda çözüm sürecine destek verdiklerini ve sürece katkı sunmak için her türlü çalışmayı yaptıklarını belirttiğini açıkladı.
Memur-Sen tarafından düzenlenen ‘Büyük Türkiye Buluşması’ toplantısına katılan Bayındır-Memur-Sen Muş İl Temsilcisi Erkan Asya, Muş ilini temsilen bir konuşma yatığını açıkladı. Konuşmasının içeriği ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Asya, “Göreve geldiğimiz ilk gün, üç konuda çalışmalarımızı yoğunlaştıracağımızı kamuoyuyla paylaşmıştım. Bu temel konuların ilki üyelerimizin haklarını en iyi şekilde savunmak ve üyelerimizi desteklemektir. İkinci konu lokal boyutta Muş halkına sivil toplum kuruluşu olarak hayırlı hizmetlerde bulunmak ve Muş’u her yerde en iyi şekilde temsil olacaktır. Üçüncü ve en önemli konu ise bölgesel bazda barışın sağlanması, çözüm sürecinin tavizsiz bir şekilde kararlılıkla devamı ve demokrasinin sözde değil özde uygulanması için bulunduğumuz her platformda haklı taleplerimizi dile getirmeyi kendimize yol haritası olarak belirlemiştik. Sendikamız tarafından düzenlenen ‘Büyük Türkiye Buluşması’ toplantısında da ilk olarak çözüm sürecine verdiğimiz destekten ve yaptığımız çalışmalardan bahsetme fırsatımız oldu” diye konuştu.
Toplumsal sorunlara duyarlılık gösterdiklerini kaydeden Asya, “Sivil toplum kuruluşların oluşumunun temel nedenlerinde biri de toplumsal sorunlara duyarlılıktır. Demokratik toplumların çok önemli bir parçası olan sivil toplum düşüncesi, halkın düşüncelerinin yönetime yansımasını sağlamaktadır. Sendikamızın bu alanda öncülük ettiği misyon hiç kuşkusuz büyük başarılara vesile olmuştur. Özellikle demokratikleşme ve çözüm sürecinin ilerlemesinde her zaman aktif rol almalı ve vesayet sistemlerine karşı dik duruşundan taviz vermemelidir. Barış sürecinin başarıya ulaşması sokaktaki insanların desteğine bağlıdır. Çünkü kitlesel destekler ve gerçekler ancak sağlam zeminde doğru sonuçlar doğurur. Sürecin geleceğini, sadece Siyasi liderlerin siyaseten söyledikleri ve yaptıkları değil, sivil toplum kuruluşların paydaşlarıyla yapacakları etkin ve kararlı çalışmalarla belirlenir. Bu nedenle Sivil Toplum temsilcilerine büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Sokaktaki insanı sürece dahil edecek, sokağın sesini, duygu ve düşüncelerini, çekincelerini yansıtacak kişiler hiç kuşkusuz bizleriz” ifadelerini kullandı.