Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu 2015 yılının ilk kaymakamlar ve il idare şube başkanları toplantısında, Bartın Limanı ve Amasra Limanı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Vali Seyfettin Azizoğlu, başkanlığını yapılan toplantıya, Vali Yardımcıları Osman Altın, Ünal Coşkun, Murat Karasu, Amasra Kaymakamı Kadir Taner Eser, Ulus Kaymakamı Selçuk Şakar, Kurucaşile Kaymakamı Selim Çomaklı, İl Jandarma Komutanı Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış ve daire müdürleri katıldı. Yapılan toplantıda, 2014 yılının değerlendirilmesi yeni yılda başlanacak çalışmaların ana hatlarıyla ele alınması, ilçelerdeki sorunlar giderilmesi, alınacak önlemlerin belirlenmesi ve kar ile mücadeleler görüşüldü.
Toplantıda konuşma yapan Vali Seyfettin Azizoğlu, “2015 yılı yatırım programındaki işlerin hızla yapılması ve yıl içerisinde tamamlanması için, Kamu Kurum ve Kuruluş amirlerinin kurum içi ve kurumlar arası iletişimi en üst seviyeye çıkarmalarını, iş ve işlemlerin tamamlaması için zamandan tasarruf edilmesini isteyerek, ilk defa bu yıla ait yatırım programında bu işlerin ihalelerinin Ocak ayı içerisinde yapılacaktır. 2015 yılı Çanakkale zaferinin 100. yılıdır. Bu kapsamda, Bartın’da bunu hatırlatan, orada çekilen sıkıntıları genç nesillere anlatan ve öğreten güzel programlar yapalım. Çünkü Çanakkale’ye Bartın ve çevresinden çok sayıda asker giderek orada şehit oldu. Çanakkale’ye geziler tertip edelim. Çanakkale savaşının yapıldığı yerleri gezdirelim. İl ve ilçelerimizde konferanslar düzenleyelim. Bununla ilgili Mart ayından itibaren okullar kapanana kadar çok yoğun bir Çanakkale programı düzenleyelim. Kar çalışmaları ile ilgili olarak, köy yollarının İl ve ilçelere bağlantı yolları ile öncelikli olarak grup yollarında kar temizleme çalışmaları yaparak taşımalı eğitim gören öğrencilerin sağ salim okullarına ulaşımın sağlanması gerekmektedir. Öğrencilerin güvenliği için okul bahçelerinin kardan temizlenmesine önem verilmesini istiyorum. Bu sene limanlar ile ilgili bir çalışma yapacağız. Amasra ve Bartın Limanları hem turizm hem de taşımacılık açısından bölgenin en önemli limanlarıdır. Bu limanların hem kapasitesi hem de Amasra Limanının gümrük işletmesi haline getirilebilmesi için bir çaba içerisine girdik” dedi.
Azizoğlu, açıklamalarında 2015 yılının tüm çalışanlara ve Bartınlılara kazasız ve sağlıklı bir yıl olmasını diledi.