Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, laik eğitim ve demokratik yaşam için 13 Şubat Cuma günü yapacakları iş bırakma ile ilgili basın açıklaması yaptı.
Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, Türkiye’de eğitim sistemi ve toplumsal yaşamın, siyasi iktidarın siyasal ve ideolojik hedefleri doğrultusunda tekçi, baskıcı ve dayatmacı bir şekilde düzenlendiğini öne sürdü. Eğitimin bütün kademelerinde bilimsellikten uzak politika ve uygulamaların arttığını kaydeden Demir, "Okul öncesinden üniversitelere kadar eğitim sistemi büyük oranda dini kural ve referanslara göre biçimlendirilmektedir. Eğitimin dini kurallara göre düzenlenmesi konusunda, zorunlu ve ’zorunlu seçmeli’ din dersleri uygulaması, TEOG, YGS ve LYS’de öğrencilere din soruların sorulması, öğrencileri imam hatiplere yönlendirme uygulamaları, normal ortaokullar içinde imam hatip sınıflarının açılması, okullara mescit açılmasının zorunlu tutulması, karma eğitimi kaldırma girişimleri, 19. Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararlar, ’değerler eğitimi’ adı altında sunulan çağ dışı uygulamalar gibi birçok konu başlığında adımlar atılmaktadır. Gerçek anlamda eşit, özgür ve laik bir eğitim ancak demokrasinin, eşitliğin, hak ve özgürlükler alanının genişlemesi ve bütün yurttaşların eşit haklar temelinde bir arada yaşaması ile mümkündür. Devlet, kişisel bir alan olan inanç alanından elini tamamen çekmeli, siyasi iktidar inanç alanını kendi çıkarları için istismar etmekten derhal vazgeçmelidir. Eğitim sistemi ve okulların tamamen siyasi iktidarın denetimine girmesine ve egemen ideolojiye teslim edilmesine asla izin vermeyeceğiz ve 13 Şubat’ta ülke çapında bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz. Eğitim ve bilim emekçileri, ötekileştirilen, çocuklarının geleceğinden endişe edip boykota katılan, iktidarın dayatmalarından rahatsız olan tüm kesimlerle alanda yan yana olacaktır" dedi.
Demir, demokratik tepkilerini göstermek ve ortak geleceğe sahip çıkmak isteyen herkesi 13 Şubat 2015 Cuma günü saat 11.00’de İl Sağlık Müdürlüğü’nden Hamamyolu Saatli Park’a yapılacak yürüyüşe davet etti.