Oktay ENSARİ-Zafer BARIŞ/KAYSERİ, ()– SUAT Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor teknik direktörü Mehmet Özdilek, "Alt sıralarındaki takımlarla değil, üst sıralardakilerle mücadeleye gireceğiz. Kendi oyunumuzu oynayacağız" dedi.
Mehmet Özdilek, kulüp tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Mehmet Özdilek, takımın başına geçeli yaklaşık 15 gün olduğunu, Afrika Kupası için ülkelerinin milli takımlarına giden 4 oyuncuları bulunduğunu belirtti. Takımndan gönderilenlerle yeni gelenler olduğunu, ancak bu süreçte iyi işler yaptıklarını vurgulayan Mehmet Özdilek, şöyle devam etti:
"Ligin ikinci yarısının ilk haftasında oynadığımız Kardemir Karabükspor maçını kazandık. Sadece bir maç kazandık. Ancak geri dönüş bizim için çok önemliydi ve bunu başardık. Amacımız, bu performansımızın üzerine koyarak devam etmek. Bu hafta yine çok zor bir deplasmana gidiyoruz. Trabzonspor ile karşılaşacağız. Trabzon’dan galibiyetle dönmek istiyoruz. Bundan sonra tüm maçlarda belirleyici biz olacağız. Rakiplerin nasıl oynadığına, neler yaptıklarına değil, kendimizin ne yapması gerektiğine bakacağız. Bizim için kendi oyunumuz belirleyici olacak."
Bir veya iki oyuncuyu bünyelerine katmak istediklerini ifade eden Mehmet Özdilek, sözlerini şöyle sürdürdü.
"Kadro zenginliği ve derinliği oluşturmak istiyoruz. Galip geldiğimizde sevinci çok abartmayacağız ve yenilginin de üzerinde çok durmayacağız. Hep önümüze bakacağız. Her hafta kapasitemizin üzerine koyarak devam etmeliyiz. Ligteki fikstürümüz avantajlı gibi gözüküyor. Ancak futbol her zaman kağıt üzerinde olduğu gibi sonuçlanmıyor. Avantajlı göründüğünüz bir maçı kaybedebiliyorsunuz, dezavantajlı düşündüğünüz maçları da kazanabiliyorsunuz. Biz rakiplerden çok kendi oyunumuza, performansımıza bakacağız. Bu bir süreçtir ve amacımız, ligin altındakilerle değil, üstündeki takımlarla mücadeleye girmeliyiz. Yukarıdaki takımlarla mücadele edebilir miyiz, ona bakarak buraya geldik. Ligte çok büyük puan farkları yok. İki maçta aldığınız sonuçlar sizi çok farklı yerlere götürebiliyor. Hedefimiz, ligin iyi takımlarından olmak."
Ligteki pek çok takımın sıkıntıları bulunduğunu ve devreyi birkaç oyuncu transferiyle kapatma planları yaptıklarını vurgulayan Mehmet Özdilek, bu konuda şöyle dedi:
"Mevcut eksikliklerimizi, elimizdeki futbolcularla gidermeye çalışıyoruz. İsimlere çok takılmadan takım olarak oynamak istiyoruz ve bunu ben geldikten sonraki ilk maçımızda başardık. Karabükspor maçında futbolcularımızı çok hırslı ve iştahlı gördüm. O da beni memnun etti. Erciyesspor olarak bir hedefimiz var, bu sezon kendimizi garantiye alıp gelecek sezonun planlarını ona göre yapmak istiyoruz."
Mehmet Özdilek, son olarak dolu bir statta oynanan maçın çok farklı olduğunu da belirtti, "Futbolcu da dolu bir statta oynamak ister. Kayseri’deki stad ve bu şehirdeki ambians çok iyi. Biz de takım olarak maçlarımızı dolu statta oynamak, taraftarımızla rakibi boğmak istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI