Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 2014 yılında eğitim öğretime başlayan Abdulkadir Karahan Fen Lisesi, öğrencilerine yönelik düzenlediği ‘Başarı ve Motivasyon Seminerleri’ devam ediyor.
İlçenin Yenişehir Mahallesindeki Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde düzenlenen seminerlerin üçüncü etabına Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı konuşmacı olarak katıldı. Postacı seminere katılan öğrencilere başarılı olmanın yolunun ancak emek vermekten geçtiğini söyledi.
Postacı, “Fen Lisesi öğrencileri zor sınavlarda başarı göstererek bu okullara gelebiliyor, bundan sonraki süreçlerde de başarının devam etmesi için çalışmalarının aynı disiplinle sürdürmeleri gerekiyor” dedi.
Ayrıca gelişmiş ülkelerin medeniyet değerleri bakımından tüm dünyaya acılar yaşattığını ve dünyanın bir barış medeniyeti olan İslama ve Kuran’i değerlere büyük ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Hasan Postacı, “Kendi medeniyet özümüze sahip çıkmamız gerekiyor. Mutlak başarı için siz gençlerin tüketim çılgınlığından uzak durması şarttır. İnsanın azimli, disiplinli ve kararlı bir çalışmayla hedeflerine ulaşması mümkündür, herkes bu yolla başarıya ulaşabilir” ifadelerini kullandı.
Bir öğrencinin yerleşim yerlerinde gelişmişlik ölçüsünün ne olduğunu sorması üzerine Postacı, “Gelişmişliğin en büyük kriterlerinden birisi eğitimdir. Okuma yazma oranı o yerleşim yerinin gelişmişliğini gösterir. Elbette eğitim yalnız başına değil, eğitim ile beraber ekonomi, yaşam standartları ve daha birçok etken vardır” dedi.
Başkan Yardımcısı Postacı’nın ardından Yusuf Sami Anadolu İmam Hatip Lisesi rehber öğretmeni Emin Bayraktar, hazırladığı slayt sunumuyla öğrencilere başarılı olmanın insan yaşamındaki önemine vurgu yaptı.
2 saat süren seminerin ardından öğrenciler Siverek Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlarla gençlik merkezinden ayrıldı.