İSTANBUL,() Basın Konseyi  öldürülen gazeteci Nuh Köklü hakkında bir yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada şunlara değinildi,

"Nicedir, meclisten medya diline dek yerleşmeye başlayan nefret söylemi, Türkiye’de korkuyu egemen kıldı. İstanbul’da kartopu oynayan bir gazeteciyi, camına kartopu isabet ettiği gerekçesiyle rahatlıkla bıçaklayarak öldüren esnafla, TBMM’de İç Güvenlik Yasa tasarı görüşmelerinde 4 milletvekilinin hastahanelik edilmesi, tesadüf olabilir mi?

Geçtiğimiz hafta kameraman arkadaşımız Yılmaz Koçyılmaz’ın, yine karlı bir günde haksız yere kelepçelenerek ölümüne neden olan güvenlik güçlerinden sonra, dün akşam da sokakta oyun oynarken camına kartopu gelen bir esnaf, gazeteci Nuh Köklü’ye acımasızca bıçağını sapladı.

Bu olaylar, nefret sözcüklerinin rahatlıkla kullanıldığı Türkiye’de yaşanmaktadır.Bir daha yineliyoruz;Başta TBMM Üyeleri olmak üzere, tüm medya dilinin ayrıştırıcı, ötekileştirici, nefretten arınmış olmasının öneminin, ne denli büyük olduğunu hatırlatıyoruz.

Topluma, rol model olma gayretinde olanların, “Bizim esnafımız gerektiğinde, cephede vatanı savunan şehit gazidir. Kahramandır, asayişi temin eden polistir. Adaleti sağlayan hakim, hakemdir.” dememesi gerektiğini, bu olaylarda bir daha, bir daha anlıyoruz.

Şimdi önemli olan, son günlerde yitirdiğimiz iki meslektaşımız için, suçluların adaletli şekilde yargılanmasıdır.Basın Konseyi olarak, hukukun gereğinin yapılmasını bekliyor, meslektaşımız Köklü’nün Ailesi’ne ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz"