Göreve yeni başlayan Küba Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ı ziyaret etti. Başkan Tanık, büyükelçiye, kısa bir süre önce saldırıya uğrayan Jose Marti Parkı’ndaki heykelin yeniden yapıldığının müjdesini verdi.

Göreve yeni başlayan Küba Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals ve müşaviri Jorge Luis Fernandez Chamero, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ı makamında ziyaret etti. Türkiye’nin Küba için çok önemli olduğunu vurgulayan Büyükelçi Gonzales, Başkan Tanık’a, Küba’ya ve büyükelçiliklerine gösterdiği dostluk nedeniyle teşekkür etti.

Küba’nın tüm dünya için olduğu gibi kendileri için de önemli bir ülke olduğunu belirten Tanık, kısa bir süre önce Jose Marti Parkı’na yapılan saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Jose Marti heykelinin, sanatçısının kendisi tarafından yeniden yapıldığını belirten Başkan Tanık, parktaki bankların yenilendiğini, heykelin de en kısa sürede yerine tekrar konulacağını belirtti.

Başkan Tanık, ziyaretin ardından büyükelçiye, Çankaya Belediyesi Hizmet Binası’nın yanı sıra Galeri Uray Sergi Salonu’nu da gezdirdi.