Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nce, Silifke ilçesi Taşucu Mahallesi ile Işıklı Mahallesi’nde bulunan iki maden alanında ağaçlandırma çalışması yapıldığı bildirildi.
Ağaçlandırma etkinliğine Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ile Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, İzin ve İrtifak Şube Müdürü Sezai Akbulut, Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Aslan, ilçe protokolü, öğrenciler, orman ve şirket personeli katıldı.
Kaymakam Şevket Cinbir, ’kıyamet dahi olsa ağaç dikin’ diyen Peygamber Efendimizin anıldığı böyle bir günde fidan dikiyor olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Allah’ın, insanoğluna, herkesin yaşayabileceği bir çevre verdiğini kaydeden Cinbir, "Bu çevre oluşurken birçok maden de toprağın içine gizlenmiş. İnsanoğlu bu madenleri bulmuş ve yine insanlığın hizmetine sunmuş. Üzerinde bulunduğumuz bu yer de bunlardan birisi. Silifke’ye ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan bu işletme, Silifke gençlerine de iş imkanı sunmuş. Maden çıkarılması esnasında tahrip edilen alanlar ise bu gün yeniden gelecek nesillere aktarılmak için yeşillendiriliyor” dedi.
Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca’da, maden sahalarında, ’orman varlığının yok olduğu, katledildiği’ gibi değişik söylemlerle madenciliğin önüne set çekilmeye çalışıldığını ifade ederek, "Toprağın altında bulunan madenlerin mutlaka ülke ekonomisine katkı sağlaması gerekiyor. Ancak bunu yaparken daha sonra yapılacak olan her türlü rehabilite çalışmalarını düşünerek madenciliği planlamamız gerekiyor. Bölge Müdürlümüzce her yıl izni iptal edilen alanların rehabilitasyonlarını yapıyoruz. Burada bir maden alanındaki 15 dönümlük bölgeye 850 adet fıstık çamı dikiyoruz. Diğerine ise 200 dönüm alana harnup, fıstık çamı, biberiye ve yalancı akasya fidanları dikilerek yeniden ağaçlandırıyoruz. Bu yıl Silifke’de 47 hektar, Mersin genelinde ise 85 hektar maden sahası yeniden ağaçlandırılarak rehabilite edildi” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ilçe protokolü, orman işçileri, madencilik çalışanları ve öğrenciler birlikte fidan diktiler.