Düzce Eğitim Gönüllüleri Derneği (DEGDER) Başkanı Mustafa Sevinç merkeze öğretmeni koyan bir anlayışla eğitime katkı sağlamak amacıyla yola çıktıklarını ve bugüne kadar birçok önemli çalışmaya imza attıklarını söyledi.
Dernek yönetimi hem yoğun kar yağışı nedeniyle kutlanamayan Çalışan Gazeteciler Gününü kutlamak hem de derneğin faaliyetleri hakkında bilgi vermek amacıyla basına bir kahvaltı düzenledi.
Kahvaltı sonrası derneğin amacına ilişkin açıklamalarda bulunan Mustafa Sevinç, öğretmenlere yeni sosyal alanlar oluşturmayı hedeflediklerini dile getirerek “Eğitim camiasına fayda sağlayabilmek amacıyla yola çıktık. Eğitimci arkadaşlarımız için neler yapabiliriz bunları değerlendirdik. Biraz derneğimizle ilgili bilgi vermek istiyorum. Binamıza yeni taşındık. 84 üyemizle faaliyet gösteriyoruz. Burada öğretmen arkadaşlarımıza sosyal bir ortam oluşturduk. Güzel işler yapmak istiyoruz” dedi.
Sevinç, dernek olarak öğretmeni merkeze koyduklarını ve bu anlamda öğrenci veli öğretmen ilişkisine yönelik çalışmalar yürüttüklerini kaydederek “Derneğimizin üç saç ayağı var. Merkeze öğretmen arkadaşlarımızı koyduk. Ayrıca öğrencilerimiz içinde neler yapabilirizin derdindeyiz. Bir öz eleştiri yapmak gerekirse veli ayağında biraz zayıfız. Ancak velileri bilinçlendirme konusunda çalışmalarımız olacak. 9 yıldır faaliyette olan ve Öğretmene yatırım yapan bir derneğiz” diye konuştu.
21 Şubat Cumartesi günü Merve Düğün Salonunda çok ilgi gören kitap okuma yarışmasının ikincisini gerçekleştireceklerini dile getiren Sevinç başvuru sıyışının bin 200’ü geçtiğini söyledi.