Sercan SAPANATAN/İSTANBUL, () - MACARİSTAN'ın başkenti Budapeşte, 2024 Yaz Olimpiyatları için adaylığını resmen açıkladı.

Budapeşte, Macaristan Olimpiyat Komitesi'nin bugün Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne (IOC) yolladığı mektup ile resmen aday şehirler arasına girdi. IOC'nin, yeni reform hareketine göre olimpiyatların maliyetini düşürme kararı alması nedeniyle Budapeşte'nin adaylığını açıkladığı belirtilirken, Macar yetkililer, "Budapeşte olarak 2024 Yaz Olimpiyatları'na adaylığımızı açıklama nedenimiz büyük ve zengin ülkelerin tekelini kırmak içindir. Bizler IOC'nin almış olduğu kararı destekliyoruz ve bu oyunların daha ekonomik bir şekilde yapılacağını göstermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Budapeşte'nin resmen adaylığını açıkladığı 2024 Yaz Olimpiyatları için daha önce de ABD'nin Boston şehri, Fransa'nın başkenti Paris, İtalya'nın başkenti Roma ve Almanya'nın Hamburg şehri adaylıklarını açıklamıştı. 2024 Yaz Olimpiyatları'na aday olmak isteyen şehirler için son başvuru tarihi 15 Eylül.